Šipovčani pokorili Sarajevo

Tijekom prosvjeda poljoprivrednika, koji su se jutros okupili ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH u Sarajevu, došlo je do fizičkog obračuna između poljoprivrednika i predstavnika dijela poljoprivrednika koji nisu sudjelovali u prosvjedima.

Policija spasila Avdu Muslimovića

Do usijanja situacije je došlo nakon što se među prosvjednicima pred zgradom Ministarstva pojavio predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH Avdo Muslimović što je izrevoltiralo poljoprivrednike koji su za njim uzvikivali "lopove" i "Lijanovićev čovjek", te ga i fizički napali.

Naime, nakon što je Muslimović došao među prosvjednike,prosvjednicima Šipovčanima je "prekipjelo" te ga je član Upravnog odbora Seljačkog saveza Dobroslav Bukmir verbalno napao i odgurivao. Njemu se priključio veliki borac za prava poljoprivrednika Grgo Živkušić koji ga je pokušao uhvatiti i savladati jednim od svojih hrvačkih poteza u stilu najvećeg majstora borilačkih vještina. Grgo je u svom stilu bio brži i od policije, neprijatelja je ščepao i činilo se da za Muslimovića nema spasa, s jedne strane Bukmir je bio spreman protivniku zadati završni nokaut udarac, a s druge strane Grgo je povlačio Muslimovića prema sebi da mu pokaže svoje umijeće u borilačkim vještinama.

Dok se cijeli obračun odigravao u sekundama, gledatelji-navijači su skandirali: "Udri ga!" i "Dr¨ž te lopova!"

Veći fizički obračun krajnjim naporima spriječila je policija, koja je na jedvite jade uspjela Muslimoviću sačuvati živu glavu usred Sarajeva a poljoprivrednici se izjavili da će "provaliti u zgradu Ministarstva" ukoliko Muslimović ne bude "uklonjen".

Nakon što se situacija donekle smirila, poljoprivrednici su odlučili prekinuti prosvjed do 21. siječnja kad očekuju sastanak s predsjednikom FBiH Živkom Budimirom. U međuvremenu poljoprivrednici su najavili podnošenje krivične prijave protiv ministra.

Današnjim dešavanjima poljoprivrednici su pokazali da neće odustati od svojih zahtjeva, dokazali su i ministru Lijanoviću da mu se ne piše dobro ako se nađe u blizini poljoprivrednika a pogotvo poljoprivrednika iz Šipovače. Jer, koja bi to vojska spasila Lijana kad bi se našao u raljama hrabrih Šipovčana koji su danas bili odlučni i odlični u borbi protiv lopova i kriminalaca?!

Video zapis obračuna Šipovčana [ BHRT ]

Šipovača portal

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari