Lijanović poljoprivrednicima: Kad bi moja ostavka bila rješenje za vaše probleme - odmah bi je ponudio!

Ukoliko bi moja ostavka bila rješenje za poljoprivredne proizvođače i poljoprivrednu proizvodnju u BiH, odmah bih podnio ostavku, ali to nije rješenje i to ne bi pozitivno promijenilo situaciju, već negativno, izjavio je federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović, povodom današnjih protesta i zahtjeva pojedinih predstavnika poljoprivrednika FBiH

- Iz tog razloga ćemo ići u snažniju borbu za poboljšanje položaja naših proizvođača - dodao je Lijanović.

Istakao  je da je pripremljen Program poticaja za 2013. godinu, a da je, također, od premijera Nermina Nikšića dobijeno obećanje da će ostatak neisplaćenih sredstava biti isplaćen do kraja ovog mjeseca.

- Razumijem težak položaj poljoprivrednih proizvođača, podržavam ih i kad prosvjeduju i protiv mene, jer znam da im nije lako. Pogrešna politika se vodila proteklih 15 godina i nemoguće ju je promijeniti za godinu ili dvije. Njihovi zahtjevi za isplatu poticaja iz prošle godine su realni i imamo dogovor i s premijerom i s ministrom finansija da će do kraja januara biti isplaćena kompletna prošla godina i uvjeren sam da će se to desiti - istakao je Lijanović.

- Kada su u pitanju spekulativni navodi o našem netransparentnom trošenju novca, želim ponoviti da je upravo mojim dolaskom na čelo Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, transparentnost podignuta na znatno veću razinu u odnosu na period ranije - kazao je Ivanković Lijanović.

Naglasio je da se svi podaci o poticajima nalaze na službenoj stranici Ministarstva i da sve spekulacije o tome, nemaju utemeljenje.

Fena

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari