Poljoprivredi manje novca

Uz zaključak da će Program poticaja u poljoprivredi za 2013. godinu razmatrati nakon što njegovi detalji budu dogovoreni u suradnji Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i predstavnika poljoprivrednih udruženja, Vlada FBiH prihvatila je izmjene Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava "Poticaj za poljoprivredu" utvrđenih Proračunom FBiH za 2012. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva pod nazivom "Od našeg polja do našeg stola".

Kako je priopćila Vlada F BiH, promjene se odnose na usklađivanje Programa sa izmjenom i dopunom proračuna FBiH za 2012. koji se odnosi na Rebalans proračuna koji je odobren Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Ovim rebalansom je predviđeno umanjenje sredstava poljoprivredi za 2012. godinu od 10.000.000 KM. Ovo umanjenje je izvršeno tako da je 2.000.000 KM umanjeno od iznosa koji je predviđen za biljnu proizvodnju, a 8.000.000 KM od iznosa koji je bio predviđen za animalnu proizvodnju.

Druge izmjene Programa su rađene u suradnji s predstavnicima Udruženja poljoprivrednika, a na osnovu Zaključka Vlade Federacije BiH, a odnose se na umanjenje referentnih prinosa u biljnoj proizvodnji.

Naime, elementarne nepogode koje se ogledaju u kasnim proljetnim mrazevima i velike suše tijekom vegetaciskog razdoblja su doprinijeli da su prinosi u biljnoj proizvodnji umanjeni najmanje 50 posto što je iziskivalo i umanjenje referentnih prinosa koji su bili predviđeni u Programu novčanih podrški za 2012. godinu.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari