Poljoprivrednici za radikalne mjere

Rok koji su poljoprivrednici dali federalnim vlastima za ispunjenje njihovih uvjeta ističe danas, a ukoliko im se oni ne ispune, poljoprivrednici, potpomognuti drugim udruženjima, 16. veljače izlaze na masovne prosvjede.

Osnovi zahtjev udruženja poljoprivrednika je isplata zaostataka iz protekle godine.

“Iako imamo nekoliko zahtjeva, osnovni nam je isplata zaostataka po osnovi poticaja iz protekle godine, koji iznose oko 16 milijuna maraka, te dodatnih 12,4 milijuna koji nisu bili niti uneseni u trezor”, kazao je Miro Pejić, predsjednik Udruženja poljoprivrednika.Revolt poljoprivrednika

On je istaknuo kako će ovi protesti biti najmasovniji i radikalniji u odnosu na prethodne. Pored Udruženja poljoprivrednika, protestima će prisustvovati predstavnici udruženja civilnih invalida, pokreta Revolt, pokreta Dosta te sindikata.

“Iako ćemo sjednici na kojoj će se odlučivati o protestima održati sutra, protesti su neupitni ukoliko danas ne dobijemo potvrdu o ispunjenju naših zahtjeva”, rekao je Pejić.

Dodao je kako su ljudi iz brojnih udruženja revoltirani te prvi put sami inzistiraju na prosvjedima. On nam je potvrdio kako su neki od njihovih zahtjeva ipak naišli na plodno tlo, te se na njima radi.

“Tu prije svega mislim na zahtjev da se u proceduru stavi zakon o poticajima, koji će se naći u srijedu na sjednici Vlade te krajem mjeseca na sjednici Parlamenta FBiH”, istaknuo je Pejić.

Ipak, za te zahtjeve poljoprivrednici kao najzaslužnije vide Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a ne federalnog premijera Nedžada Brankovića.

Odlučnija borba

“I pored ispunjenja nekih zahtjeva, sve dok ne dobijemo jamstva za isplatu prvog dijela duga, u iznosu od 10 milijuna maraka, od protesta nećemo odustati”, poručio je Pejić.

Zbog svega navedenog, poljoprivrednici, na čije se zahtjeve vlasti oglašuju već godinama, ogorčeni su maćehinskim ponašanjem te najavljuju, uz brojna druga udruženja, odlučniju borbu za svoja prava.

Dragan Bradvica [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari