Štrajk prosvjetnih djelatnika sve izvjesniji

Drugo polugodište u školama ZHŽ, po svemu sudeći, neće početi spokojno. Najavljeni štrajk prosvjetnih djelatnika sve je izvjesniji. Dogovori oko prijepornih pitanja, koji su izazvali val nezadovoljstva u školama, ne uspijevaju, ili točnije ne održavaju se kako se očekivalo, da bi se štrajk spriječio.

U Širokom Brijegu je održan jedan sastanak na kojem su ispred školskih sindikata bili Nevenko Grbavac i Ferdo Musa, predsjednici skupština sindlkata osnovnih i srednjih škola, a s druge strane županijska ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Helena Lončar i suradnici. Nevenko Grbavac i Ferdo Musa su išli na sastanak u svojstvu članova mirovnog vijeća.

"Umjesto mirenja, ministrica Lončar nam je dala na uvid stav i mišljenje Ministarstva, zdravstva, rada i socijalne skrbi, u kojem se očituju o imenovanima u članova mirovnog vijeća ispred Sindikata osnovnih i srednjih škola" - kaže Grbavac.

Uručila im je i sporazum koji bi se trebao potpisati, a u njemu se utvrđuju poslovi u školama koji se moraju obavljati za vrijeme štrajka. No, sindikati iznose da su u kolektivnom ugovoru utvrđeni poslovi koji se ne mogu prekidati za vrijeme štrajka, a to su poslovi: tajnika, računovođe, kućnog i majstora i domara.

Ivan Kaleb [ Večernji list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari