Oporavak turizma Zapadne Hercegovine

ljubuski.info

Nakon višegodišnje nesređene situacije, županijska Turistička zajednica u novu je godinu ušla s uređenim formalno-pravnim stanjem te brojnim uspješnim projektima iza sebe.

Dolaskom novog predsjednika i direktora Turističke zajednice stanje se itekako popravilo i sredilo, a sve su snage uperene k promidžbi kulturnih i povijesnih znamenitosti županije. Aktivno se uključila u financiranje brojnih projekata, ali i uređenje povijesnih lokacija na području županije. Tako je uređena nekropola u blizini Vida kod Metkovića te grobovi dvaju fratara pokopanih u 18. stoljeću na Škegrinom groblju kod Širokog Bijega. Također, završeno je uređenje i konzerviranje čatrnje i ulaznoga zida na Kuli hercega Stjepana Kosače u Ljubuškom, gdje se ovoga ljeta očekuje izvođenje prvih predstava.

Stiglo i priznanje

U suradnji s Općinom Ljubuški postavljena je i vertikalna signalizacija za samostan i muzej na Humcu te humačku galeriju “Majka”. TZ ZHž-a potpomoglo je i otvaranje franjevačke zbirke u Gorici kraj Gruda. “Završava se uređenje bazilike iz 5. stoljeća u Mokrom kod Širokog Brijega, nekropole na Lipovcima kod Kočerina, gdje je pronađena poznata Kočerinska ploča iz 1404., te nekropole Ledinac kod Gruda. Što se tiče starog rimskog vojnog logora na Gračinama u Ljubuškom, financirali smo njegovo čišćenje i konzervaciju”, rekao je direktor ureda Turističke zajednice ZHž-a Grgo Mikulić, koja je financirala i manifestaciju Dani mediteranskog filma u Širokom Brijegu te Ljubuškog sila, a da radi punom parom, dokazuje i Povelja za turističku promidžbu koju je dobila od međunarodne organizacije INTER STAS. Što se tiče planova koji bi se trebali realizirati tijekom 2007., u izradi su dva programa za zaštitu i uređenje područja slapa Kravice i izvorišta Borak u Širokom Brijeg, a izrada same projektne dokumentacije bit će povjerena Građevinskom fakultetu u Zagrebu.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari