Uskoro natječaj za prijam zaposlenika

Radovi na izgradnji i uspostavi Doma za stare i nemoćne osobe u Ljubuškom dobro napreduju. Riječ je o obnovi i preuređenju zgrade prijeratnoga Zavoda za odgoj ženske djece i mladeži, koja je tijekom rata znatno oštećena i opustošena, a radove financira i cijeli projekt vodi Federalno ministarstvo rada i socijalne politike. Svih poratnih godina razmišljalo se u što prenamijeniti razmjerno veliku i kvalitetno napravljenu zgradu i na kraju je odlučeno da to bude starački dom. Radovi su počeli početkom ove godine, bilo je jedno vrijeme zastoja, no sada se radi punom parom. Posao je dobilo ljubuško građevinsko poduzeće "Kons" i zajedno sa svojim kooperantima izvode radove po fazama. Grubi radovi su uglavnom završeni, sada je na redu završni, finiji dio.

Priprema natječaja

Zatekli smo radnike kako oblažu vanjske zidove toplinskom izolacijom. Postavljaju stiropor i preko njega zaštitni sloj, kako bi stanovanje bilo ugodnije i potrošnja energije bila što manja. U unutrašnjosti zidovi su ožbukani, postavljena podna podloga, pločice, uređene kupaonice... Montiraju se radijatori, kotlovnica, na krovu će se postaviti solarno grijanje. Predstoji završno postavljanje podova, kompletiranje kupaonica, kuhinje i drugih predviđenih prostorija.

"Trenutačno pripremamo tendersku dokumentaciju za nabavu opreme, raspisali smo natječaj za upravni i nadzorni odbor i nakon što se oni potvrde, raspisat ćemo natječaj za prijam zaposlenika. Nadamo se da ćemo u roku tri-četiri mjeseca završiti zgradu i dom će biti spreman primiti prve stanare. Do sada je utrošeno 3,500.000 KM, a prema projektnoj dokumentaciji ukupno će se uložiti 4,500.000 KM."

RH standardi

"Sredstva je osiguralo Ministarstva rada i socijalne politike FBiH. Dom će biti javna ustanova u mjerodavnosti federalne Vlade, odnosno Ministarstva rada i socijalne politike FBiH, cilj je da ustanova bude samoodrživa, a imat će i pristup sredstvima federalnog proračuna kao potporu" - kaže Vjekoslav Čamber, federalni ministar rada i socijalne politike.

Dom će biti ustanova prve kategorije, projektanti su se poslužili važećim standardima i propisima iz RH. Smještaj po sobama bit će na tri kata i moći će se primiti 100 ljudi, a bit će zaposleno od 40 do 45 djelatnika. Stanarima će biti na raspolaganju restoran, dnevni boravci, knjižnica i lijepo uređeni park.

Večernji list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari