Uz općinski i natječaj za vježbenike nezakonit!

Popis vježbenika koji su dobili mogućnost odrađivanja jednogodišnjeg pripravničkog staža je prije par mjeseci uklonjen s internetske stranice Vlade ZHŽ. Veliki broj pripravnika, koji se javio na ovaj natječaj je odbijen, a primljeni su, i to nezakonito, samo oni s debelim vezama u poznatom stranačkom paritetu između HDZBiH i HDZ1990.

Već smo ranije objavljivali da samo u našoj Županiji nije riješeno pitanje zapošljavanja osoba koje su fakultet završile po tzv. Bolonjskom procesu, čime su uskraćene za temeljna ljudska prava.
Županijska vlast i promotori već odavno frkću na instituciju Federacije, ali sama Federacija je ovaj problem riješila. Naša Županije nije, samo iz razloga što je neučinkovita i fućka joj se za potrebe njenih građana (Hrvata), jer svakako će sve uraditi po političkoj liniji.

Manjina se smiješi, a većina prijavljenih vježbenika tuguje

Naravno, zakinut je veliki broj vježbenika, kojima su očevi i majke samo obični članovi stranke HDZ iz poslijeratnih ideoloških razloga, a ne sadašnjeg razloga koji ima za cilj ubiranje privilegija i oligarhijsko izdvajanje iz hrvatske ljudske mase u Županiji samo malog dijela bliskog političkim moćnicima. Zapravo radi se o nemoćnicima.

Ovi nasmiješeni koji su primljeni, što je zanimljivo, po ministarstvima ne rade ništa. Broje Bogu dane, a čak na radnim mjestima iz dosade spavaju.

Hoće li natječaj biti poništen?

Samo takvim činom bi bila zadovoljena pravna država, ali takva još nije zaživjrla u našoj Županiji.

Mogućnost poništenja natječaja postoji, jer je jedan broj osoba, koje nisu završile fakultet prema Bolonji i nisu primljene, podnio žalbe višim institucijama.

Zanimljivo je da i Ministarstvo pravosuđa i uprave nikada nije reagiralo na navedene nepravilnosti, a to mu je prioritetni zadatak, kao i izraditi odgovarajući Zakon. Međutim, ovo ministarstvo politizira i pokušava provući nacrt zakona na nedemokratskim stečevinama, koja su primjerena društvenom totalitarizmu.

Ukoliko dođe do poništenja natječaja morati će se nadoknaditi materijalna šteta i krenuti s raspisivanjem novog.

Što je s natječajem u općini?

Upravo zbog nezakonitosti sve je stalo, iako iz općine govore, kako bi s radom trebao početi ekonomist Bubalo, a ostali "primljeni" ne.

Ta se osoba jedina prijavila na prvu poziciju natječaja, a sve se znalo po staroj praksi nekoliko mjeseci prije samog objavljivanja natječaja.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari