Četiri mjeseca zatvora za krivotvorenje diplome

ljubuski.info

Općinski sud u Ljubuškom oglasio je krivom 42-godišnju Jasminu Šimić iz Gruda, zbog kaznenog djela Krivotvorenje isprave, te joj izrekao kaznu zatvora u trajanju od četiri mjeseca.

Optužena je na neutvrđen način nabavila krivotvorenu diplomu Pravnog fakulteta u Banjoj Luci na svoje ime, kao da je u 2004. godini završila studije za stjecanje visokog obrazovanja sa zvanjem "diplomirani pravnik", iako nije.

Krivotvorenu diplomu je upotrijebila kod zasnivanja radnog odnosa u Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata, na radnom mjestu šefa Grupe za pitanja evidencija iz vojne obaveze u Područnom uredu Grude, pa je temeljem internog premještaja premještena na radno mjesto šefa Odsjeka za pitanja evidencija iz oblasti vojne obveze sa sjedištem u Grudama gdje je radila do 23.12.2010. godine otkada se nalazi na bolovanju.

Sud je optuženoj Jasmini Šimić izrekao mjeru sigurnosti zabrane obavljanja dužnosti šefa Odsjeka za pitanja evidencija iz oblasti vojne obveze sa sjedištem u Grudama pri Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata, i svih sličnih dužnosti za vrijeme od 5 godina računajući od dana pravomoćnosti presude. Vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava se u vrijeme trajanja ove sigurnosne mjere.

Sud je od optužene Jasmine Šimić trajno oduzeo krivotvorenu Diplomu Pravnog fakulteta u Banja Luci na njeno ime te će se ista uništiti po pravomoćnosti ove presude.

Općinski sud u Ljubuškom

Glas naroda

Kad dolazi na red Jukic nogi drugi

Preljepa Jasmina jos uvjek te ima u mom srcu. S...

a fabus diplome su priznate u ljubuskom ahhhhhhhhhh

imamo sposoban kadar veselko boto i ervin pavlović

Četiri mjeseca zatvora za krivotvorenje diplome
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari