Neuspjela javna dražba imovine "Trgocoop" i "Petrol" u Ljubuškom

Porezna uprava Federacije BiH organizirala je u ponedjeljak javnu dražbu i izravnu prodaju zaplijenjene imovine poreznih obveznika - dužnika. U Županijskom poreznom uredu Ljubuški prodavana je imovina poreznih obveznika "Trgocoop d.d." Ljubuški i "Petrol d.d." Ljubuški. Putem aukcije prodavane su poslovne zgrade i zemljište u vrijednosti od 6.957.660,00 KM.

Međutim, za kupovinu zaplijenjene imovine nije bilo zainteresiranih ponuđača.

Porezna uprava FBiH ističe kako je primorana dužničkee obveze po osnovu javnih prihoda iz ranijih godina naplatiti prinudnim putem od svih poreznih obveznika koji iste ne plate u propisanim rokovima, u skladu s Zakonom o Poreznoj upravi FBiH i drugim podzakonskim aktima.

U postupku prinudne naplate zaplijenjena imovina se teško prodaje, odnosno praksa je pokazala kako za kupovinu iste uglavnom nema zainteresiranih kupaca.

Ukoliko se i pojave, zainteresirani kupci uglavnom nastoje kupiti imovinu po znatno nižoj cijeni od procijenjene vrijednosti. Razlog za to je gospodarska kriza, zbog koje je smanjena i kupovna moć pravnih osoba, poduzetnika i građana, ali postoji i solidarnost poreznih obveznika koji ne žele kupovati zaplijenjenu imovinu.

Porezna uprava FBiH

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari