Fotoreportaža - molitveni susret u Bijeloj kući

Tkogod govori da su naši „šampioni“ platili, i to proračunskim novcem, da idu doručkovat i molit se sa Obamom: Da Bog da mu se ruka osušila. Oni su tamo pozvani!!!

Svakog prvog četvrtka u veljači u Bijeloj kući se događa, da citiramo Jerku Lijanovića „događaj svjeckih razmjera", a to je National prayer breakfast. Ove godine bi taj događaj trebao ući u povijest, budući da će po prvi put uvodnu molitvu na doručku držati afroamerikanac. Budući da su i naši dužnosnici dio te „svjecke" elite, kako bi mogao ovaj događaj proći bez njih.

Ove godine „našu" delegaciju predvodi Sulejman Tihić, a delegaciju čini pravi pravcati bh politički dream team: Martin Raguž, Momčilo Novaković, Azra Hadžiahmetović, Lazar Prodanović, Velimir Jukić, Jerko Ivanković Lijanović, Igor Radojičić, predsjednik Narodne skupštine RS, Desnica Radivojević, ministar trgovine FBiH, i Bisera Turković, bivša ambasadorica BiH u SAD.

raguz
Martin Raguž je bio od svih najaktivniji: odmah je preuzeo ulogu predvoditeljai pozdravio ćuku Baraka Obame

Ako je vjerovati njima, svaki od njih dobio je poziv da prisustvuje doručku sa Obamom, gdje će se susresti također sa najrenomiranijim američkim kongresmenima, političarima i ministrima. O čemu se uistinu radi?

radivojević
Desnica Radivojević, s druge strane, imao je svoga konja za utrku

Pravi organizator doručka nije Obama, nego kršćanska politička organizacija „The Family", čija je misija "razvijanje i podržavanje neformalne asocijacije međusobno povezanih ljudi - ambasadora mira - koji rade po principima Isusa i u ljubavi Boga i drugih, te osnivanje mladih grupa koje će se razvijati po Isusovim idejama''. Poziv na prisustvovanje ide svim europskim parlamentima, južnoameričkim, koji nisu pod komunizmom, te tzv. demokratskim afričkim i azijskim državnim parlamentima.

raguž
Kad je Obama vidio kako je Raguž predan, odmah ga je uvrstio među glavne karizmatike

Ove godine poziv je, preko američkih ambasada, otišao u oko 100 zemalja. Može doći svatko koga ovlasti pozvani parlament ili vlada, ukoliko se uplati kotizacija od 465 dolara po osobi za doručak. One koji odluče prisustvovati, mora odobriti američka ambasada. Dakle, nijednome od „naših" političara nije došao osobni poziv, kako svi redom tvrde.

raguž
U samo tri dana, dogurao je do funkcije glavnog pridrživača opsjednutih

Sama priroda doručka nisu nikakvi bilateralni sastanci, nego molitve koje za svrhu imaju „propagiranje riječi Isusove, kao jedinog Boga i Spasitelja, preko svjetskih moćnika". Nakon molitvi, postoji mogućnost da se kurtoazno susretne sa nekim od kongresmena ili senatora, ali ti susreti imaju malu ili nikakvu političku snagu.

Kako saznajemo, put i prisustvovanje na molitvama plaćeno je iz proračunskog novca. Ne bi nam to toliko smetalo da Federacija nije bankrotirala i da država nije duboko u recesiji. Kad im se već moli, mogli su poput šestorke ili trojke, po našim svetištima se organizirati i moliti.

jerko
Džerku Lijanovića su odmah po dolasku izbacili ispred dvorane da se, među ostalim grešnicima, pokaje za kupovinu glasova."Neću više nikad" - navodno se orilo ispred Bijele kuće.

Jedanput neka se susretnu u pravoslavnom sabornom hramu u Trebinju, neka domaćin bude Igor Radojičić, onda mogu u svetište Kraljice mira u Hrasnu, da domaćin bude Martin Raguž, a onda mogu svi bratski klanjati u onoj saudijskoj džamiji u Sarajevu. Na ovaj način, primjerice, ne bi samo jadni Sulejman Tihić morao učiti kako se krsti i kako se sluša Evanđelje, nego bi i ovi ostali trebali naučiti kako se klanja i sluša Kur'an.

sulejman
Da se ništa ne prepusti slučaju, pobrinule su se Tajne službe Tajni agent uči Tihića kako se ponašati kad Obama bude molio Očenaš.

No, sve ćemo im oprostiti ako svi oni redom sa molitvenog susreta se vrate skrušeniji, prosvjetljeniji i bolji. Ako se, recimo, Jerko Lijanović odrekne kupovine glasova, ako Tihić „otkaže" stručnjaku Brankoviću i okane se šugava posla sa Čovićem i Dodikom, ako...itd. itd. Halalili bi mi njima ne samo tih 465 dolara za maslac, margarin, pekmez i ostale namaze molitvenog doručka, nego i troškove boravka i putovanja, pa čak i onih 100% povećanja na plaću.

supersajt.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari