Oslobođen krivnje zbog nedostatka dokaza

Ivica Bago, 33-godišnjak iz Nezdravice u Tihaljini kojeg se sumnjičilo da je zarađivao velike novce trgujući ilegalnom robom, oslobođen je svih optužbi nakon suđenja u Ljubuškom. Protiv njega nije bilo dovoljno dokaza, kažu u ljubuškom Općinskom sudu.

Nije imao pristup

Podsjetimo, policijski istražitelji su 2009. uhitili Bagu zbog sumnje da je ilegalno nabavljao raznu robu i skrivao ju u kući svog pokojnog strica u Tihaljini. Kada su pretražili tu kuću, policajci su tamo našli hrpu sumnjivih predmeta. Sve su zaplijenili, a Bagi je potom počelo suđenje pod optužbama da je nabavljao ilegalne stvari te ih, radi daljnje preprodaje, skladištio u kući preminulog strica. Međutim, iz Općinskog suda u Ljubuškom priopćili kako je Ivici sada izrečena oslobađajuća presuda jer protiv njega nije bilo dovoljno dokaza. Naime, Dragica Bago i Stjepan Bago, supruga i sin umrlog Ivičinog strica, koji su vlasnici dijela kuće u kojem je nađena sporna roba, rekli su kako Ivica nikada nije imao pristup tom dijelu kuće. Prema njihovim riječima, on nije imao niti pristup automobilima koji su nađeni ispred kuće, a u kojima su se nalazile brojne kutije s cigaretama.

"Zbog utvrđene činjenice da optuženi nije imao pristup dijelu kuće i vozilima u kojima su pronađene cigarete i druga roba, sud je optuženika oslobodio optužbe", pojašnjeno je iz Općinskog suda u Ljubuškom. Dok je Ivica Bago oslobođen krivnje, većina robe koja je nađena u pretresu kuće njegovog strica će biti uništena. Pored pakiranja s cigaretama, u kući je nađena i razna tehnološka oprema kao što su UKW uređaji identični policijskim aparatima. Ukupna vrijednost sporne robe iznosila je skoro 350 tisuća maraka.

Cigarete, mobiteli i oprema

"Bagi je stavljano na teret da je do lipnja 2009. godine bez odobrenja za trgovinu, u cilju prodaje nabavio raznu robu, među kojom i 438 pakiranja cigareta, 74 mobilna telefona, automobil Fiat bus krivotvorenog broja šasije te ostale predmete poput start paketa mobilnih operatera Simpa i Eronet, registracijske pločice, baterije za mobilne telefone, punjače, krovne antene, aparate za radioveze s mikrofonima te punjače za iste", navodi se u priopćenju ljubuškog Općinskog suda.

I. Herceg [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari