Veterani Armije BiH i HVO-a dogovorili zajedničko djelovanje

U Konjicu je održan sastanak Saveza udruženja vojnih umirovljenika FBiH i predstavnika udruga umirovljenih pripadnika HVO-a iz tri županije - Hercegovačko-neretvanske, Zapadohercegovačke i Herceg-Bosanske županije. Dogovoreno je zajedničko djelovanje kako bi se ova populacija što bolje zaštitila ali i kako bi se aktivnosti ovih udruga ubuduće koordinirano provodile.

Sastanku su, između ostalih, nazočili i predsjednik Saveza udruženja vojnih umirovljenika FBiH Ahmed Kulenović i predsjednik udruge vojnih umirovljenika Hercegovačko-neretavnske županije Pero Blažević.

Tajnik Saveza udruženja vojnih umirovljenika F BiH (Armija BiH) Husein Habić kazao je da su donesena tri zaključka budućeg koordiniranog rada ovih udruženja koji predstavljaju vojne umirovljenika Armije BiH i HVO-a.

"Konstruktivnim razgovorom željeli smo razmijeniti mišljenja o stanju i problematici s kojim se suočavaju naša udruženja. Cilj je da se zbližimo i upoznamo zbog našeg budućeg, zajedničkog djelovanja i nastupa prema organima vlasti u Federaciji BiH. Stoga smo donijeli i tri zaključka: 1. da u zaštiti stečenih i ostvarivanju novih prava zajednički nastupamo prema organima vlasti; 2. Da će nam prioritet u budućem zajedničkom radu biti maksimalno angažiranje u izradi novog zakona o povoljnijem umirovljenju populacije koju zastupamo; 3. Da ćemo nastaviti suradnju i za sve buduće zajedničke aktivnosti formirati koordinacijsko tijelo sastavljeno od predsjednika Saveza udruženja vojnih umirovljenika FBiH i predsjedatelja županijskih udruga umirovljernih pripadnika HVO-a".

Kako se doznaje, na sastanku koji je jedan od rijetkih ovakve prirode jer su za isti stol sjeli nekadašnji vojnici dvije sukobljene strane, govorilo se i o provedbi revizije braniteljskih prava. Obje strane mišljenja su da se revizija braniteljskih prava treba provoditi, no ne slažu se s postupkom revizije, gdje ista strana i vrši reviziju i provodi zaključke.

Također, predstavnici ovih braniteljskih populacija smatraju da se ne poštuje upravni postupak jer se, bez okončanja upravnog postupka, korisnici odmah izvode iz prava.

Dogovoreno je da se sljedeći sastanak održi sredinom mjeseca studenog, kada će se izići i s konkretnijim prijedlozima za zajednički istup prema Federalnoj vladi

republikainfo.com

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari