Inicijativa za pokretanje Udruge poslodavaca ZHŽ

Na proširenoj sjednici Upravnog odbora Udruge poslodavaca Federacije BiH, održanoj u hotelu Park u Širokom Brijegu, širokobriješki gospodarstvenik Ante Suton govorio je o pokrenutoj inicijativi za utemeljenje udruge poslodavaca na razini ZHŽ-a. Ante Suton, inače član Upravnog odbora i predstavnik grafičke i papirne industrije u Udruzi poslodavaca Federacije, kazao je da inicijativni odbor županijske udruge poslodavaca čine Damir Barbarić i predstavnik tvrtke Mepas iz Širokog Brijega, po jedan predstavnik Grafotiska i Violete iz Gruda, Weltplasta i tvrtke Šišović iz Posušja, a gospodarstvenike općine Ljubuški u inicijativnom odboru Udruge poslodavaca ŽZH-a predstavljaju predstavnici tvrtki Mucić&Co i Nuić.

Koordinatori

Koordinator inicijativnog odbora za utemeljenja ove županijske udruge je Ante Suton. Miljenko Mićo Crnjac, vlasnik i suvlasnik nekoliko tvrtki, podržao je inicijativu utemeljenja udruge poslodavaca ŽZH-a i naglasio da ju je trebalo možda utemeljiti i ranije, kako bi gospodarski subjekti ZHŽ-a mogli utjecati na donošenje propisa bitnih za gospodarstvo. Crnjac je predložio utemeljenje i općinskih udruga poslodavaca za potrebe manjih kompanija. Već postoji Udruga poslodavaca općine Posušje, a ovakve udruge postoje i u Vitezu i Gračanici. Predstavnik Udruge poslodavaca Posušje kazao je da su poslodavci najpotentnije tkivo bh. društva te da valja što hitnije sazvati predstavnike komora, udruženja poslodavaca i svih grupacijskih udruženja kako bi se posložilo i uravnotežilo njihovo djelovanje s ciljem kvalitetnijega gospodarskog okruženja.

Značajna karika

Bio je nazočan značajan broj gospodarstvenika ZHŽ-a, koje su bolje upoznali o svom djelovanju i pozvali ih da im se pridruže, kako bi što kvalitetnije mogli biti značajna karika tripartitnog lanca: Vlada – poslodavci – sindikati. Stipe Vranješ, vlasnik grudskog Grafotiska, naglasio je da valja dobro promisliti što i kako može funkcionirati na svakoj pojedinoj razini, kako bi se što kvalitetnije moglo utjecati na one koji donose bitne odluke vezane uz gospodarske subjekte.

Frano Vukoja [ Večernji list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari