Gdje je novac UNDP-a?

Točno prije godinu dana načelnik općine Nevenko Barbarić i predsjednik udruge STAP Davor Medić, su potpisali ugovor s predstavnicima UNDP-a na uređenju gradskog parka.

Ugovor je vrijedan 65.000 KM.

Od najave projekta, točnije isplate novca, napravljen je pravi ekocid u parku u kojem je posječeno 60% velikih stabala, s opravdanjem iz STAP-a da se iz parka trebaju «istjerati» osobe koje konzumiraju opijate.

Obnova parka se toliko rastegla da je u ovoj godini napravljeno nekoliko desetina metara popločanih šetnica, te prije nekoliko dana nakon reakcije javnosti, dotjerano je nekoliko kamiona zemlje, razvedene prskalice i posijana trava.

Ukupni radovi uz dnevnice radnika nisu prešle 12000 KM i s pravom postavljamo pitanje gdje je ostatak novca i zašto park nije obnovljen prema napravljenom projektu.
UNDP je doznačio sredstva, ali nitko ne zna zašto nisu utrošena u završetak projekta.

I gdje su ona sada?

U STAP-u šute, prebacuju lopticu na načelnika Barbarića, jer za sve, kako kažu, načelnik odlučuje.

Ovo nije prvi puta da se sredstva troše nenamjenski i to je postala praksa, a takve su odluke u brige, zbog nezakonitosti, dovodile općinske ekonomiste.

Rezultat ovakvog rada je zapušten grad, nedoličan za normalno življenje njegovih nekoliko tisuća stanovnika i ruglo za oko stranog gosta, koji se u njemu zatekne.

Ovo nismo zaslužili i svaki Ljubušak s pravom negoduje na sadašnje stanje.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari