U promjenama je spas

Čudom se neki ne mogu načuditi rezultatima HDZ-ove vlasti u našem dičnom Ljubuškom. Sve smo siromašniji, a niti bliska i daleka budućnost ne nude nikakvu perspektivu. Ako vam se slučajno i ukaže svjetlo na kraju tunela možete biti sigurni kako je to jureći vlak.

Sadašnje stanje korupcije, nepotizma i stranačkog zapošljavanja u potpunosti je razario društvo i sputao razvoj sela, općina i županije. Kriteriji zapošljavanja na rukovodeća i ostala radna mjesta su u službi vlasti koja postavlja podobnike, koji samo gledaju prema gore, a ništa, em što ne smiju, em, jadni, i ne znaju. Natrpali su ministarstva, općinu, agencije i urede, ne znamo ni koliko ih ima niti što rade, ali znamo koliko koštaju.

Svaki pomak od ovakvog stanja vlasti smeta.

Gospodarstvo kao servis politike

Kad pričamo o gospodarstvu možemo se samo nasmijati na sve bedastoće i gluposti, koje čujemo ne samo ovih dana. Do sada je gospodarstvo krčmljeno i bilo tretirano kao isključivi servis interesa stranke i pojedinaca među njima. Reče neki dan i prvi čovjek Aluminija - Hercegovačkog diva Ivo Bradvica kako su "Opuhali sve što se opuhati dalo".

Umišljeni političari misle kako će dekretom stvoriti gospodarsko čudo, ali kad vidite što su sve radili do sada, koji su to u stvari karakteri i kapaciteti, onda vidite da od toga ništa neće i ne može biti.

Branitelji, poljoprivrednici i običan svijet ostavljen na cjedilu

Zaboravljeni su oni koji su branili Hrvate od velikosrpske agresije. Veličaju se dojučerašnji neprijatelji, u potpunosti se okreću teze, nanova iz dana u dan. Šopaju nas floskulama o ugroženim nacionalnim interesima, viču "drž'te lopova" dok istovremeno pokradoše i od tave držak. Interes hrvatskog naroda je živjeti prosperitetno a to se s parazitskom vlašću neće nikada dogoditi.

Bogom dana prirodna bogatstva - zemlja, klima, voda, sunce i vrijedni ljudi, pa se opet jedva spaja kraj s krajem. Onoliko polje a poljoprivreda izumire. Računica je tu ali rezultat nikako ne štima.

S ovakvom političkom matematikom narod je ostao bez posla, bez perspektive, veliki broj obitelji je na rubu egistencije, a uništava se i ono malo što je ostalo. Oni jako dobro vode brigu o svojim, a narod neka brine o nacionalnim interesima. Sit gladnom ne vjeruje!

Bacanje prašine u oči

Betonizacija gradskih parkova ruralnom umu vjerojatno izgleda kao savršen čin urbanizacije, a ako grad popločava kum, onda su svi sretni. Naučili su se kumovi i uzeti neke međunarodne novce, samo što su puno prije naučili kako ih potrošiti. Posljedica toga je devastacija jedinog preostalog gradskog parka na uređenju kojega se pred izbore angažiraju dva školska podvornika.
Prometnice šire gradske jezgre su u katastrofalnom stanju, ne znam pamti li itko kada je bilo što na istima rađeno, osim što je iscrtana horizontalna signalizacija u krugu od 100 metara oko općine.
U zadnjem tjednu kampanje se mijenja asfalt na kružnom toku, kao da će narod samo tamo kružiti. Zbilja, onaj koji je mislio kako će time nekome zamazati oči nema dvije čiste u glavi.

Deponije smeća na svakom koraku ne želimo previše politizirati, budući da one govore više o nama nego o njima. Ali ipak, odgovorna vlast bi nešto po tom pitanju poduzela, a ne ignorirala i u konačnici ismijavala volontere koji su odlučili počistiti grad.

Tako vas oni gledaju, s podsmijehom, zavaljeni iza uredskih stolova, naučeni potpisivati ručkove i pune tankove benzina. Oni koji žive drugačije za njih su potpuni idioti.

Ušutkavanje kritika

Kada kritizitraš ono što držiš lošim, postaješ neprijatelj. Ne valjaš ako radiš po zakonu, ne valjaš ako znaš, ne valjaš ako ukazuješ..., a valjaš ako si podobni politički kmet. Tada će ti se priznati i kupljena diploma.

Dosadašnjoj vlasti ne valjaju niti braća fratri koji su prije nekoliko dana otvoreno kritizirali vlast ukazavši na loše stanje u našoj općini.

Naša općina je postala njihova općina.

Nema nam druge - u promjenama je spas.

ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari