HSP BiH poziva HDZ BiH da se ogradi od vandalizma

Dana 5. rujna 2012. g. na portalu ljubuski-online.info, iskoristivši svoj službeni položaj član mladeži HDZ-a Slaven Tomić objavio je članak naslova "Lučići preko Primorca pokušavaju doći do 2,4 milijuna KM koje stoje na posebnom računu općine Ljubuški.

Slaven Tomić kao djelatnik Ministarstva unutarnjih poslova ŽZH-a a ujedno kao suradnik navedenog portala nanio je štetu s ciljem kompromitiranja kandidata lokalnih izbora čime je nanio štetu te povrijedio prava drugih kažnjivo po članku 383 kaznenog zakona BiH (zlouporaba položaja ili ovlaštenja).

Činjenica je da je općina Ljubuški dužna iznos od 2,4 milijuna KM te da je isti iznos nenamjenski trošen u izbornoj kampanji trenutne vladajuće stranke Nevenka Barbarića, koji koristeći službene osobe u redovima MUP-a FBiH pokušava svoje netransparentno trošenje sredstava prikazati kao kriminal priznatih članova zajednice ne bi li ih tako diskreditirao na predstojećim lokalnim izborima. Koristeći portal, odnosno Internet ovakve su neistinite informacije dostupne istovremeno velikom broju ljudi, a zbog njih pate i članovi obitelji, a jedina je namjera počinitelja društveno uništiti protukandidata. Zanimljivo je za javnost da od 5. rujna 2012. od kada se pojavio sporni članak do danas načelnik općine Nevenko Barbarić hrvatskoj javnosti nije obrazložio gdje su 2,4 milijuna KM. Njegova obaveza je položiti račun svojim građanima i dostaviti dokaz o netransparentnom trošenju novca.

Potrebno je istaknuti da Zdenko Lučić nikada nije imao nikakav poslovni odnos s općinom Ljubuški, te je članak u kojem se proziva usmjeren k tome da se njegova angažiranost na predstojećim izborima dovede u vezu s kriminalom istovremeno prikrivajući kriminal u vlastitim redovima. Dana 11. rujna 2012.g. Zdenko Lučić je temeljem zakona o krivičnom postupku podnio kaznenu prijavu protiv navedenih osoba.

Dana 18. rujna 2012.g. Slaven Planinić, kao član mladeži HDZ-a i djelatnik Ministarstva financija ŽZH, sa službene IP adrese 46.35.150.170 koristeći službeni računar počinio je više kaznenih djela. Pisao je tekstove koji se mogu okarakterizirati kao klevete, a istovremeno kao kazneno djelo kažnjivo po članku 383 kaznenog zakona BiH zlouporaba položaja i ovlaštenja. Protiv istog su podnesene kaznene prijave.

Dana 27. rujna 2012.g. u 14.47 sati u mjestu Lisice djelatnici tvrtke Media res. d.o.o. Mostar koji su rekonstruirali uništene plakate HSP-a na komercijalnim površinama zakupljenim od strane HSP Ljubuški za izbornu kampanju.
Prilikom ponovnog postavljanja već uništenih plakata kandidata HSP-a u gore navedeno vrijeme pojavio se djelatnik državne granične službe Krešo Kraljević verbalno vrijeđajući djelatnike na radnom mjestu ističući zašto oni to lijepe kad će on to ponovno isparati. Navedena osoba prijavljena je nadležnim institucijama.

Dana 25. rujna 2012. u 18:32 sati predsjednik mladeži HDZ-a ogranak Veljaci organizirano sa skupinom predstavnika mladeži HDZ BiH je uništavao plakate HSP BiH u predjelu Veljaci. Kao dokaz o počinjenju kaznenih dijela Mladena Bebeka postoje svjedoci, foto i video zapisi. Za počinjena kaznena dijela i nanesenu materijalnu štetu isti je prijavljen nadležnim institucijama.

Dana 27.rujna 2012.g. u 02:17 sati u mjestu Crveni Grm član mladeži HDZ-a BiH Ante Herceg (predsjednik biračkog odbora – ispred HDZ-a) je počinio više kaznenih dijela pri čemu je nanio štetu HSP-u BiH na način da je sa skupinom organizirao uništavanje komercijalnih površina za oglašavanje reklama HSP BiH. Isti je sa skupinom prijavljen za predmetna kaznena djela nadležnim institucijama.

plakat

Iz gore navedenih činjenica razvidno je kako je HDZ BiH izradio strategiju svoje izborne kampanje za lokalne izbore 2012. godine.

Pozivamo nadležne institucije da kazne počinitelje sukladno zakonskoj proceduri, a istovremeno pozivamo predstavnike HDZ BiH da sukladno svom kodeksu ponašanja kandidata, dužnosnika volontera i članova HDZ-a BiH se javno ispričaju i ograde od kriminala koji čine ekstremni pojedini članovi HDZ BiH.

Pozivamo i načelnika općine Nevenka Barbarića, ujedno predsjednika općinskog odbora HDZ-a Ljubuški da izvijesti javnost gdje su 2,4 milijuna KM, te da predoči dokaz da li se navedena sredstva nalaze ili ne nalaze na posebnom računu Općine Ljubuški.

Izborni stožer HSP BiH - Podružnica Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari