Zdravko Ivanković će kaznu odslužiti u Lepoglavi

Odbjegli osuđenik Zdravko Ivanković, 45-godišnjak iz Ljubuškog nakon višegodišnjeg skrivanja i izbjegavanja izvršenja kaznene sankcije, stupio je na izdržavanje kazne u Kaznionici Lepoglava R. Hrvatska.

Ivanković je pravomoćnom presudom Županijskog suda u Mostaru 2005. godine oglašen krivim za kazneno djelo Ubojstva i kažnjen zatvorskom kaznom u trajanju od osam godina. Osuđeni je u svibnju 2003. godine, na taxi štandu u Međugorju, trima hicima iz pištolja u prsa ranio Gorana Hrstića, uslijed čega je došlo do iskrvarenja i smrti nastradalog u KB Mostar.

Nakon pravomoćnosti presude Županijskog suda u Mostaru, izvršenje kazne dostavljeno je Općinskom sudu u Ljubuškom (po mjestu prebivališta osuđenika) no izvršenje kazne bilo je onemogućeno jer se Ivanković dao u bijeg, nakon čega je ustanovljeno da se nalazi na području RH, točnije Splita.

Zahvaljujući Sporazumu između BiH i RH o izmjenama Sporazuma o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u kaznenim stvarima i izvanrednoj suradnji Općinskog suda Ljubuški, Ministarstva pravde BiH i Ministarstva pravosuđa RH, presudom Županijskog suda u Splitu preuzeto je izvršenje kazne zatvora, te je osuđenik Zdravko Ivanković stupio na izdržavanje kazne u Kaznionicu Lepoglava u RH, čime je pravda nakon duljeg vremena zadovoljena.

Općinski sud u Ljubuškom

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari