Održana večer poezije

Sinoć je, u gradskoj vijećnici u Ljubuškom, održana večer poezije na kojoj su dodijeljene nagrade srednjoškolcima za literarne radove, u organizaciji udruge "Hrvatski radiša", u suorganizaciji s Gimnazijom iz Ljubuškog te dobrotvornom zakladom "Ivan Pleić".

Zaklada "I. Pleić" djeluje u Ljubuškom, bavi se promicanjem kulture, pomaže u školovanju siromašne djece, te dijeli subvencije i naknade za literarne radove najtalentiranijih učenika. Nazočnima se obratio profesor Milenko Brkić, profesor Goran Skoko direktor Gimnazije u Ljubuškom, a predsjednik upravnog odbora, gospodin Rudo Boras, dodijelio je tri novčane nagrade. Nagradu za treće mjesto, u iznosu za 200 KM dobila je učenica Kristina Gadže za pjesmu "Moj uvid", nagradu od 300 KM za drugo mjesto dobila je učenica Antonela Boras za pjesmu "Marioneta ljubavi" , dok je glavna nagradu od 500 KM pripala učenici Melaniji Strinić za najbolje pjesme "Različiti a jednaki" i "Sreća".

Pored brojnih gostiju, ovom skupu nazočili su članovi obitelji, supruga Grozdana i brat Ante pokojnog profesora Pleića, gost večeri profesor i redatelj Vlatko Filipović, čiji je dokumentarni film "Čarobni Jug" prikazan, te članovi HSP-a BiH, na čelu sa gospodinom Stankom Primorcem, koji se obratio nazočnima s nekoliko prigodnih riječi, te riječima podrške zakladi "I.Pleić", ističući važnost i značaj ovakvih kulturnih manifestacija za naš grad.

publika

Gospodin Primorac je, kao kandidat za načelnika općine na predstojećim općinskim izborima, velikodušno ponudio pomoć, odricanjem dvaju zastupničkih paušala u vrijednosti jedne stipendije, za jednog od učenika.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari