Zastupnici u županijskoj Skupštini - plaćeni 3000 KM, a ne rade ništa

Već je ofucana tema da zastupnici u Skupštini ZHŽ ne rade gotovo ništa i da su za to debelo plaćeni novcem poreznih obveznika. Koliko to iznosi u brojkama pokazuje izvješće CCI–a koji prati rad Skupštine i Vlade ZHŽ-a.

Svi zastupnici, njih 23, su tijekom jedne kalendarske godine imali 7 inicijativa i samo 59 zastupničkih pitanja. Međutim u predizbornoj su kampanji obećavali borbu za prava radnika, socijalni status ugrožene populacije i kako je predsjednik Skupštine ZHŽ-a Ante Mišetić kazao u studenom 2010. godine za Večernji list: "Vratit ćemo Županiji sjaj kojeg je prije imala."

Od toga nije bilo ništa, pa su još za svoj (ne)rad plaćeni sveukupno 312.000 KM . Njihova plaća se kreće oko 2.350 KM bez mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, a kad se dodaju razna povjerenstva onda se brojka penje preko 3000 KM.

Izvješće CCI-a govori i koliko su zastupnici iz Ljubuškog doprinijeli lošem radu Skupštine.

Iz reda HDZ BiH najaktivniji je bio zastupnik Vedran Markotić, ali njegova zastupnička pitanja kopala su po eventualnim kaznenim odgovornostima prijašnje vlasti, koje su tijekom prvog dijela ove godine poništene. Iz HDZ1990 najaktivniji su bili Milenko Bandur i Ivica Gašpar sa "velikih" 6 zastupničkih pitanja, a vezana su većinom bila za poslovnička pitanja i pitanje Razvojne i Agencije za privatizaciju kojima su upravljali članovi ove stranke.

Jednostavno kazano, lagano su se sukobljavali stranački interesi na štetu životnih pitanja koja se u našoj Županiji kompliciraju iz dana u dan.

Zastupnici Žana Primorac, Zdenko Čolak i Mukadesa Anadolac, su samo sjedili u zastupničkoj fotelji bez bilo kakvih pitanja i inicijativa. Naravno plaću su uredno primili.

Oni svoja predizborna obećanja nisu niti pokušali ostvariti, a tiču se rodilja, školstva i socijalnih pitanja.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari