Još ne znaju koju će ligu igrati

Rukometaši ljubuškog Izviđača su u trećem tjednu priprema za novu sezonu u koju još nisu sigurni da će startati predviđenim nastupom u SEHA ligi. PO kalendaru bi prvi meč nove natjecateljske godine trebali imati s Lovćenom u Ljubuškom 15. rujna, potom gostovati Brestu u Bjelorusiji, ali druga sezona regionalnog natjecanja još uvijek je upitna.

Momčad je dobila svoja pojačanja pred sami start priprema u imenima Josipa Vidovića iz Splita, Marina Paradžika iz Zrinjskog te povratnika Andreja Paponje (Metković) i Mirka Hercega (Zrinjski). Na probi su bili mlađi kadetski reprezentativci Hrcatske Marin Šipić iz Splita (pivot) i Ivan Ivković iz Trogira (desni vanjski).

"Oni su ipak premladi da budu sada angažirani, ali ćemo ih pratiti ubuduće. Zadovoljni smo s ovom ekipom, ali ako pronađemo nekoga tko bi se dobro uklopio, nije isključeno da angažiramo još nekoga igrača", kaže direktor kluba Karlo Čolak.

S druge strane klub su napustili Marko Matić, Milan Tolić, Josip Ilić i Marin Vegar.

Skauti su već odigrali tri test utakmice. Prvo su dobili Čapljinu u gostima s 44:18, potom Leotar u Ljubuškom 38:17, potom istog protivnika i u Trebinju 37:24.

"U petak idemo na Cetinje igrati dvije utakmice s Lovćenom, a 24./25. kolovoza ćemo organizirati turnir u Ljubuškom na kojemu će osim nas nastupiti Lovćen, Split i moguće još jedan klub", govori Čolak.

U međuvremenu ekipa radi po programu, a što je najvažnije ozljede ih zaobilaze.

"Radilo se dosta na prevenciji, igrači su radili po programu koji su dobili od trenera Ilije Pujevića po završetku prošle sezone i stigli spremi na okupljanje. Vidjelo se odmah po inicijalnim testiranjima i njihovom radu", tvrdi Čolak.

Skauti će u domaćem prvenstvu ponovno imati momčad za vrh.

"Sloga se pojačala, Borac je oslabljen, ali će ponovno imati dobru ekipu. Još uvijek je prerano govoriti o ambicijama, ali svakako ćemo ciljati na sami vrh ljestvice, pa i titulu prvaka", izjavio je Karlo Čolak.

Ersan Bijedić [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari