Otvara se odsjek za borbu protiv droge

U sklopu Ministarstva unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije otvara se odsjek za borbu protiv droge, rečeno je na jučerašnjoj sjednici Vlade Zapadnohercegovačke županije, održanoj u Širokom Brijegu.

Ivica Gašpar, resorni ministar kaže da će odsjek biti otvoren u sklopu krim policije.

“Ovaj ured je trebao biti otvoren puno ranije, ali zbog određenih poteškoća tek je ugledao svjetlo dana”, kazao je Gašpar.

Na jučerašnjoj sjednici usvojena je i uredba o osnivanju Zavoda za školstvo ZHŽ-a. Vjekoslav Čamber, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa u ZHŽ-u kaže da će ovaj zavod biti osnovan do kraja svibnja.

“Do tada bi trebao biti imenovan ravnatelj ovog zavoda te bi trebao biti poznat plan i program rada. Također treba pronaći i odgovarajuće prostorije u kojima bi zavod bio smješten”, istaknuo je Čamber.

Dodao je i kako se nada da će se u sljedećem razdoblju pronaći i rješenje za Zavod za školstvo u Mostaru.

“Do inicijative za osnivanje Zavoda za školstvo ZHŽ-a se došlo nakon što je zavod u Mostaru prerastao u županijski te je prestao s pružanjem usluga školama za koje je nadležan”, naglasio je Čamber.

Protiv povećanja plaća

Članovi Vlade nisu usvojili prijedlog odluke na davanje suglasnosti na financijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja županije. Boris Grizelj, ministar zdravstva ZHŽ-a kaže da su svi članovi Vlade imali primjedbu na stavku koja se odnosi na povećanje plaća zaposlenima u ovom zavodu. On je kazao kako je povećanjem plaća od 5 posto zaposlenima u zavodu završena implementacija kolektivnog ugovora županije. Ova županija je jedna od dvije koja je uspjela implementirati ovaj ugovor.

Marija Medić [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari