Neodrživo stanje u poljoprovrednoj proizvodnji

Koordinacija poljoprivrednih udruženja i saveza FBIH održat će hitni izvanredni sastanak u Sarajevu dana 02.08.2012. godine (četvrtak) s početkom u 10 sati, povodom neodrživog stanja u primarnoj poljoprivrenoj proizvodnji i odnosa izvršne vlasti FBIH i BIH prema istoj.

Stoga od političkih lidera FBIH i BIH traže sudjelovanje ovome sastanku kako bi bili pobliže upoznali o stanju u sektoru agrara u cilju pokušaja na miran civiliziran način popravka položaja ljudi koji mukotrpnim radom probaju osigurati svoju egzistenciju a građanima BIH osigurati zdravu i domaću hranu.

Ukoliko ne bude političke volje za dijalog i razgovor mi iz koordinacije poljoprivrednih udruženja i saveza FBIH iskoristit ćemo sva demokratska srestva u borbi za svoja prava (živjeti od rada svojih ruku).

Poziv je upućen predsjedniku SDP-a BIH g. Zlatku Lagumdžiji, predsjedniku HDZ-a BIH g. Draganu Čoviću, predsjedniku SDA BIH g. Sulejmanu Tihiću i predsjedniku SBB g. Fahrudinu Radončiću.

Sastanak će biti održan u vanjskotrgovinskoj komori FBiH, . Branislava Đurđeva 10, Sarajevo a konferencija za tisak je predviđena za 13 sati.

SPUZH

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari