Helez obustavlja isplate posuškim braniteljima i obiteljima poginulih

Federalni ministar za pitanja branitelja Zukan Helez (SDP) najavio je obustavu isplate naknada za oko 1400 ratnih vojnih invalida i obitelji poginulih branitelja iz općine Posušje.

Kako je potvrdio ministar Helez, isplata naknada bit će obustavljena zbog sprječavanja ulaska revizorskog tima u prostorije jedne od posuških udruga proizišle iz Domovinskog rata.

No, zbog ovih problema Helez je optužio predsjednika Federacije BiH Živka Budimira. "Naš revizorski tim je proteklih dana pokušao ući u jednu braniteljsku udrugu ali je bio spriječen. Kontaktirali smo policiju, ali nitko se ne želi miješati pa sam prisiljen obustaviti isplatu naknada jer je naša zakonsa obveza da provedemo reviziju. Informirali su me da iza ovoga stoji Živko Budimir, predsjednik F BiH. To što on radi je anarhija. On pravi treći entitet, opstruira rad revizorskih timova i odavno je trebao biti u zatvoru. Prinuđen sam obustaviti isplatu jer nam je onemogućen uvid u kontrolu proračunskog novca koji se izdvaja za naknade", kazao je Helez za Avaz.

Helez je dodao da je, prema njegovim informacijama, u općini Posušje oko 50 posto lažnih ratnih vojnih invalida te da je tijekom revizije do sada iz prava izvedeno oko 4 000 osoba u Federaciji BiH.

Dnevni avaz

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari