Najavljeno osnivanje nove stranke - Stranka hrvatske odlučnosti

Mostarac Slaven Kožul predsjednik je Inicijativnog odbora za osnivanje stranke. Kaže da je zamisao o outemeljenju stranke nastala kao izraz bunta na vođenje hrvatske politike od strane, kako kaže, tzv. hrvatskih stranaka.

"Svi značajni interesi hrvatskog naroda su pogaženi, hrvatski narod je doveden u status manjine i gradjana 8. reda, koji služi za potkusurivanje Srbima i Bošnjacima", kaže Kožul. On pojašnjava da se skupina ljudi iz braniteljske populacije odlučila na aktiviranje stranke, kako bi se organizirano i demokratskim metodama, uspostavio normalan život na prostoru cijele Bosne i Hercegovine.

"Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini je postao taoc oholih političara, njihova privatna prćija, što dovodi do dugogodišnjeg egzodusa, do napuštanja stoljetnih ognjišta, čak i u krajevima gdje nije bilo ratnih događnja. Gospodartvo je na nuli, bez ikakvih mogućnosti za poboljšanje,mito, korupcija, organizirani kriminal su glavna zabava vlastodržaca. S tim da se i tome nazire skori kraj jer se više nema što ukrasti. Stranka hrvatske odlučnosti će se uhvatiti u koštac sa svim negativnostima, odlučno će se suprotstaviti teroru, pljački i uništenju hrvatskog naroda. Istina je, u neravnopravnom smo polozaju, ali smo i
napocetku rata bili u neravnopravnom polozaju. Kad smo mogli onda, možemo i sada"
, pojašnjava Kožul ideje nove stranke.

Kožul ima 'recept renesanse' za hrvatske stranke, koje zove "takozvanim". "Sve ove tzv. hrvatske stranke koje trenutno djeluju u političkom životu imat će priliku za transformaciju na bolje, za pročišćenje svojih redova, za preobraćenje u istinske hrvatske političke stranke.
"Lijepo bi bilo vidjeti da bude jedan HDZ, na čelu prmijerice, s Anđelkom Mikulićem koji je izišao pred tenkove u Pologu, lijepo bi bilo vidjeti ujedinjene pravaške stranke, jedan jaki HSS-NHI, lijepo bi bilo da te stranke rade za hrvatse interese, a ne za tajkunsko-ratnoprofiterske lobije. Danas su branitelji i narod su izvarani, potcijenjeni, uništeni skoro do samog kraja. To neće ići dalje tako. Odluka je takva", komentira predsjednik Inicijativnog odbora SHO-a.

Hoće li novi politički projekt naići na plodno tlo ili će biti još samo jedna od desetina malih stranaka u BiH najmalobrojnijeg konstitutivnog naroda u BiH - vrijeme će uskoro pokazati.

republikainfo.com

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari