Tko je što napravio - polemika oko zasluga

ljubuski.info

Na neke javne i medijske istupe u posljednje vrijeme čelnika Mjesne zajednice Ljubuški 3, u kojima se ističu uspjesi u rješavanju komunalnih infrastrukturnih pitanja i potreba stanovnika te MZ, reagirali su iz općinske vlasti i mjerodavnih službi.

Javna rasvjeta

Povod za to je, kažu u Općini, što se za postignute rezultate od vodstva te Mjesne zajednice glorificiraju i naglašavaju navodne zasluge Narodne stranke Radom za boljitak, kojoj pripada i predsjednik MZ Ljubuški 3, Hasan Mušić, a od 9 vijećnika u Vijeću Mjesne zajednice petero je iz te stranke. U tu MZ povremeno svraćaju viši dužnosnici stranke i medijski veličaju svoje navodne stranačke zasluge.

"Istina je posve drukčija, a ona se prešućuje. Sve što je u toj MZ dobiveno i napravljeno omogućio je općinski načelnik Nevenko Barbarić, i Narodna stranka radom za Boljitak nema s tim nikakve veze. Gospodine Hasane Mušiću razočarana sam vašim izjavama jer vi niste rekli pravu istinu. Javnu rasvjetu ste imali i 1978. godine, od zgrade općine do Gornjeg grada, a od 2008., početka prvog mandata načelnika Barbarića, od kuće Šimića smo presvukli krivinu ceste, na ostalom dijelu ulice sanirali smo udarne rupe, urađeno je i riješeno klizište na cesti prema Vodicama. Nakon toga se, na molbu mještana povratnika, pristupilo dogradnji javne rasvjete tako da je svaka kuća na drvenom ili betonskom stupu dobila svjetiljku, a osvijetljene su i džamije", iznosi u opširnom pisanom osvrtu činjenice druge strane Vera Dedić, viša referentica za komunalne poslove u općini Ljubuški.

Izmjena stupova

Vera Dedić se osvrće na izjave predsjednika MZ Ljubuški 3 Hasana Mušića, da će on i njegova stranka Boljitak uskoro završiti javnu rasvjetu, i kaže da se ne pitaju čije je to osnovno sredstvo. Lampe koje se nalaze na drvenim stupovima mogu se prenijeti na betonske, ali "to nećete uraditi bez mog odobrenja i u dogovoru s načelnikom Barbarićem". I prostor za Mjesnu zajednicu Ljubuški 3, gdje je nekad bila trgovina bivšeg Trgocoopa u zgradi Gornja kasarna koja je vlasništvo općine, "dodijelio je naš i vaš načelnik Nevenko Barbarić", ističe Vera Dedić. Tvrdi da je izmjena drvenih stupova u Gornjem gradu koju izvodi Elektrodistribucija, još mogla čekati, a betonski su stupovi bili potrebniji u nekim drugim urbanim dijelovima grada gdje je električna mreža starija i znatno više dotrajala.

"U ulici na Humcu, o svom trošku iskopali smo rupe i izbetonirali za pet stupova, tako se radilo i u Radničkom naselju, a vi gospodo u Gornjem gradu sve dobivate besplatno. I sada, a i prije rata. A za neke ulice na Humcu, gdje djeca idu u školu na Gračine, nema sredstava da se osvijetle", govori Vera Dedić.

Ivan Kaleb [ Večernji list ]

Komentari

Hasane Lijanoviću jedan

Tko je što napravio - polemika oko zasluga

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari