Stari Grad dobio status mjesne zajednice

Općina Ljubuški u suradnji s okolnim mjestima planira ove godine osnovati nove, ali i obnoviti rad postojećih mjesnih zajednica.

Jedna od novih mjesnih zajednica bila bi i MZ Stari Grad koja je prije bila podružnica. Stanovnici novoosnovane MZ Stari Grad sami su pokrenuli realizaciju ove ideje što je općina podržala.

Adaptirali prostorije MZ-a

Hasan Nikšić, povjerenik MZ Stari Grad kaže da je već izabrano rukovodstvo i komisija od osam povjerenika različitih nacionalnosti u želji da potiču zajedništvo na ovim prostorima. Nikšić je naglasio da uspješno i timski funkcioniraju već godinu dana i da se njihova aktivnost očituje u visokoj suradnji s općinskim vlastima.

“Novac za adaptaciju prostora mjesne zajednice dobili smo inicijativom dr. Zvonke Jurišića, premijera ZHŽ-a a zahvaljujući Centru za građansku suradnju iz Livna na čelu s direktoricom Zulkom Baljak opremili smo ured namještajem i tehničkom opremom. Zlatan Lukenda nam je donirao i 15 slika Starog Grada, dok nam je rješenje od općine na korištenje istih prostorija na neodređeno vrijeme, koje je potpisao načelnik Nevenko Barbarić, također stiglo u pravi trenutak”, kazao je Nikšić.

Planiraju sanirati put

Nikšić je kazao da je ova mjesna zajednica krenula s ozbiljnim radom.

“Imamo 120 domaćinstva i 302 člana.Uspjeli smo riješiti problem odvoza smeća te smo u suradnji s Crvenim križem pomagali osobe slabijeg imovinskog stanja kao stare i nemoćne”, dodao je Nikšić.

Već planiraju sanirati put Stari Pazar-Žabljak-Gožula do Mostarskih Vrata s postojećim zidovima, kanalima i kanalizacijom.

“Naravno da imamo još pilot projekata koji čekaju na realizaciju, ali se nadamo da će se i oni ostvariti u suradnji s općinom. Podržava nas i islamska zajednica s predsjednikom Tarikom Mujanovićem i imam Šemso Germić koji se i aktivno uključio u sve akcije obnove MZ Stari Grad”, istaknuo je Nikšić.

Ružica Puljić

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari