HDZ 1990 pokreće stegovni postupak protiv dužnosnika ?

Hoće li 90-ka konačno pokazati manire ozbiljne stranke ili će piškit ću - kakit ću imidž njegovati i dalje znat će se danas.

U svjetlu najave sjednice Predsjedništva HDZ-a 1990., koja će biti održana danas u Rami, Dnevni list navodi kako će stranačko Predsjedništvo najvjerojatnije ovaj tjedan pokrenuti stegovni postupak protiv Vitomira Filipovića i Jadranka Lasića, izaslanika ove stranke, koji su, uz izaslanike HDZ-a BiH, glasovali za nepovjerenje Vladi ZHŽ-a.

“Predsjedništvo stranke HDZ-a 1990. će imati sjednicu u petak, na kojoj će se raspravljati o funkcioniranju Županijskog odbora, kao i ponašanje naših izaslanika”, kazao je Veso Vegar, glasnogovornik HDZ-a 1990.

Vegar je ovom prilikom potvrdio da je moguće otvaranje stegovnih postupaka protiv navedene dvojice izaslanika.

“Prema Statutu naše stranke, ima više mogućih mjera koje se mogu poduzeti protiv izaslanika Filipovića i Lasića, od najblaže mjere ukora do isključenja. Međutim, za sada je još rano govoriti koja mjera će biti primijenjena budući da će se o tome odlučiti na sjednici”, istaknuo je Vegar.

Također, još uvijek nije poznato hoće li Filipović ostati na mjestu predsjednika Skupštine ZHŽ-a. Naime, nakon što je krajem prošlog tjedna većinom od 13 ruku ipak izglasano povjerenje Vladi ZHŽ-a, Filipović je kazao kako je još prije odlučujuće sjednice svoje mjesto ponudio na raspolaganje HDZ-u 1990.

Pokretanje stegovnog postupka je logičan slijed događaja budući da je premijer ZHŽ-a Zvonko Jurišić najavio da će tražiti od predsjednika HDZ-a 1990. Bože Ljubića da se ogradi od postupaka izaslanika iz reda HDZ-a 1990. koji su bili potpisnici prijedloga za izglasavanje nepovjerenja Vladi, te su za isti i glasovali.

Iz HDZ-a 1990. su se osvrnuli i na konstatacije Vitomira Filipovića kako dogovor oko izglasavanja nepovjerenja Vladi ZHŽ-a nije znak bliskosti izaslanika HDZ-a 1990. sa izaslanicima HDZ-a BiH.

“Nemam razloga ne vjerovati Filipoviću kada kaže da je spomenuti dogovor bio ljudski, a ne stranački, te da se ne radi o bliskosti s HDZ-om BiH”, kazao je Vegar.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari