Više od 1500 rukometaša i rukometašica iz regije

Međugorje će od 21. do 25. kolovoza ove godine biti domaćin tradicionalnom sedmom memorijalu "Stanko Sivrić" - BET Live cup Međugorje 2012. Riječ je o najvećem međunarodnom rukometnom turniru za mlađe uzraste u cijeloj regiji, koji već sedmu godinu uspješno organizira Udruga "Stanko Sivrić" Međugorje u suradnji s Hrvatskim rukometnim klubom Međugorje.

Broj ekipa raste

Kako smo doznali od Tomislava Pehara, predsjednika Organizacijskog odbora turnira, broj ekipa, što su najavile dolazak na taj prestižni rukometni turnir, koji je već četvrtu godinu zaredom uvršten u službeni kalendar Europske rukometne federacije (EHF), iz dana u dan se povećava. Naime, očekuje se da će ove godine na tom međugorskom turniru sudjelovati više od 80 muških i ženskih ekipa iz Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Slovenije, Latvije, Rumunjske, Nizozemske i brojnih drugih zemalja s više od 1500 mladih rukometaša i rukometašica. Prema Peharovim riječima, Međugorje će ove godine prvi put ugostiti žensku rukometnu ekipu HV United Breda iz Nizozemske i mlade rukometaše HK Vainode iz Rige (Latvija), koja je ovih dana potvrdila svoj dolazak.

Ispuniti očekivanja

Pehar je istaknuo kako očekuje da će idućih dana svoje sudjelovanje na ovom turniru potvrditi neke još atraktivnije ekipe iz drugih europskih zemalja koje su zainteresirane za dolazak u Međugorje. Iako je do početka memorijala "Stanko Sivrić" - BET Live cup Međugorje 2012. ostalo punih mjesec i pol dana, ono što je već sada sigurno jest to kako će turnir po svoj prilici ispuniti očekivanja, koja su, mora se priznati, velika. Kažimo i to da smo od organizatora turnira doznali kako je generalno pokroviteljstvo nad međugorskim Međunarodnim rukometnim turnirom prihvatio gospodin Vjekoslav Bevanda, predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koji će i otvoriti ovaj memorijalni turnir.

Mile Pavlović [ Večernji list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari