Ljubić: Ukoliko budem pozvan, dati ću iskaz

Lider HDZ-a 1990. Božo Ljubić još jednom je kategorički odbacio optužbe kako je iz "crnog fonda" hrvatskog HDZ-a dobio 1,2 milijuna kuna. Također, kazao je kako se s bivšim rizničarom HDZ-a RH nikada nije sastao u četiri oka.

"Što se tih optužbi tiče, mogu samo ponoviti ono što govorim od početka-nikakav novac niti HDZ 1990. niti ja osobno nismo dobili od HDZ-a RH", istaknuo je u intervjuu za TV1 Ljubić.

Isto tako, na pitanje kako pravosudna tijela iz Hrvatske i BiH vode istragu o ovom slučaju, Ljubić je jasno kazao kako će, ukoliko bude pozvan, odazvati se i dati iskaz nadležnim institucijama. Osim toga, naglasio je kako HDZ 1990. nije imao potporu Zagreba prilikom osnivanja stranke, nego da je čak dobivao signale da ne idu u taj projekt.

Navodi kako prilikom osnivačkog sabora stranke nije došao nitko od predstavnika hrvatskog HDZ-a.

"Tek kasnije, posjetom Andrije Hebranga bila je jasna potpora, ali nikada nismo dobili bilo kakav novac", istaknuo je Ljubić.

Podsjetimo, cijela afera u javnost je izišla već u veljači 2011., a svoju potvrdu dobila čitanjem iskaza Mladena Barišića na suđenju u slučaju "Fimi media". Naime, Barišić je USKOK-ovim istražiteljima rekao kako je bivši hrvatski premijer Ivo Sanader odlučio podržati HDZ 1990. te od njega zatražio da osigura 1,2 milijuna kuna za Ljubića.

Nakon toga, nakon putovanja u Dubrovnik, Sanader i Ljubić, ali još neke osobe iz vrha HDZ-a RH, svratili su u jedan hotel u Tučepima na ručak, gdje je Sanader Barišiću kazao da ode s Ljubićem u zasebnu prostoriju i preda mu novac koji je imao kod sebe.

Sve ovo odbacio je i sam Sanader, a njegov odvjetnik Čedo Prodanović potvrdio je kako je Ljubića predložio kao svjedoka obrane.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari