Ljubuškom 221.289,36 KM za prijevoz učenika

ljubuski.info

U zgradi Vlade Zapadnohercegovačke županije u Širokom Brijegu upriličeno je potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola između Vlade Zapadnohercegovačke županije i načelnika općina Široki Brijeg, Ljubuški i Posušje, dok će Ugovor s predstavnicima Općine Grude biti potpisan naknadno.

Ugovor su potpisali predsjednik Vlade Zdenko Ćosić, načelnik Općine Široki Brijeg Miro Kraljević, načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić te načelnik Općine Posušje Petar Polić.

Nakon potpisivanja Ugovora predsjednik Ćosić je izrazio zadovoljstvo što će se na ovaj način pomoći roditeljima učenika, ali i općinama koje iz svojih proračuna izdvajaju značajna sredstva za prijevoz učenika.

Prema ovom Ugovoru, Vlada Zapadnohercegovačke županije sufinancirat će prijevoz učenika srednjih škola u ukupnom iznosu od 900.000,00 KM, s tim da će se plaćanje obaviti u tri obroka, i to: do konca travnja prvi obrok, u kolovozu drugi obrok te u listopadu treći obrok otplate navedenih sredstava. Iznos sredstava koji će biti dodijeljen općinama određen je na temelju broja učenika osmih razreda osnovnih škola, tako da će Općini Široki Brijeg biti dodijeljena sredstva u ukupnom iznosu od 321.814,08 KM; Općini Ljubuški u iznosu od 221.289,36 KM te Općini Posušje u iznosu od 206.446,78 KM.

Načelnici općina izrazili su zahvalnost Vladi Zapadnohercegovačke županije što u ovim teškim vremenima sudjeluje u financiranju prijevoza učenika, pomažući time kako roditeljima učenika, tako i općinama.

Vlada ZHŽ

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari