SIPA prikuplja podatke o Ljubiću

Državna agencija za istragu i zaštitu (SIPA) prikuplja podatke o navodima da je Božo Ljubić, predsjednik HDZ-a 1990, od bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera uzeo 1,2 milijuna kuna (oko 300 000 KM).

Sumnja da aktualna korupcijska afera iz susjedne Hrvatske vodi i do BiH, odnosno 'Devedesetke', rasplamsana je nakon što je početkom tjedna u Zagrebu, čitanjem ranijih iskaza HDZ-ovog rizničara Mladena Barišića, nastavljeno suđenje u slučaju 'Fimi-medija' gdje je prvooptuženi upravo bivši hrvatski premijer Ivo Sanader.

"Ivo Sanader mi je rekao da nabavim 1,2 milijuna kuna za potrebe lidera HDZ-a 1990 Bože Ljubića, kojeg je Sanader odlučio podržati nakon raskola u HDZ-u BiH", rekao je USKOK-ovim istražitlejima Barišić. On tvrdi da je bio prisutan na jednom ručku kada mu je Sanader rekao da zajedno s Ljubićem ode u susjednu prostoriju i preda mu novac koji je imao kod sebe.

Da SIPA vodi određene aktivnosti u ovome slučaju potvrdila je i Željka Kujundžija, glasnogovornica SIPA-e. "To je faza prikupljanja podataka, a nakon toga će uslijediti njihova obrada i eventualno produbljivanje saznanja", kazala je Kujundžija, uz pojašnjenje da policijski službenici SIPA-e, svakodnevno i sukladno zakonu, prikupljaju informacije.

U slučaju da fond prikupljenih infomracija ukazuje na postojanje osnove sumnje o počinjenom krivičnom djelu, SIPA o istom izvješćuje Tužiteljstvo BiH te dalje postupaju prema njegovim uputama.

Dnevni avaz

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari