SDP podržao Heleza u sukobu s Budimirom

Resornom ministru Zukanu Helezu, njegova stranka dala je punu potporu u provedbi revizije braniteljskih prava. Potpora je uslijedila nako njegovog televizijskog sučeljavanja s predsjednikom F BiH Živkom Budimirom.

"Zbog rješavanja dugogodišnjih nagomilanih problema u oblasti braniteljsko-invalidske zaštite, a sve u interesu svih onih koji su u borbi za državu BiH dali svoje živote, živote svojih najmilijih, dijelove tijela, zdravlje i imovinu, SDP daje snažnu podršku u radu ministru Zukanu Helezu i Ministarstvu za pitanje branitelja i invalida obrambenog rata", stav je SDP-a BiH.

Iz SDP-a ističu da je sve ono što resorno ministarstvo radi u pravcu provođenja Zakona o reviziji, nekoliko puta podržala i Vlada Federacije Bosne i Hercegovine.

"Zakon je precizan i jasan, te kaže da: prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite uživaju oni koji su ta prava zaradili i zaslužili, i niko više. Prema tome, zadatak ministra Heleza i ministarstva koje vodi je da izvede iz prava korisnike koji su na nezakonit način uvedeni u prava koja nisu zaradili, niti zaslužili, a koji ugrožavaju financiranje ovih i ostvarivanje drugih prava istinskih heroja i branitelja Bosne i Hercegovine. U provođenju Zakona o reviziji, ministar Helez svakodnevno dobiva pisma podrške od mnogih udruženja i pojedinaca da istraje na sprovođenju iste. SDP BiH najoštrije osuđuje sve napade i aktivnosti, pojedinaca i grupa koje svakodnevno pokušavaju zaustaviti proces revizije tako što rade na diskreditaciji ministra Heleza i njegove obitelji, što je nedopustivo", navodi se u priopćenju SDP-a BiH.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari