Beznađe se može nadvladati

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić poručio je u nedjelju kako je svetkovina Uskrsa temelj kršćanske vjere te da taj blagdan zauvijek posjeća kako se Krist žrtvovao da bi ljudi svojim djelom svjedočili dobro i ljubav prema bližnjemu.

U propovjedi tijekom svečane Uskrsne mise u sarajevskoj prvostolnici katedrali Srca Isusova, kardinal Puljić je pozvao vjernike da se još jednom prisjete pravog značenja Kristove žrtve i hrabro o njoj svjedoče.

Prisjećanje na Kristovu žrtvu, kakao je kazao vrhbosanski nadbiskup, posebno značenje i vrijednost ima u vremenu poput današnjeg kada među brojnim ljudima prevladava beznađe jer teško žive suočeni s iznevjerenim obećanjima, prenosi Fena.

"Mi živimo u vremenu kada mnogi doživljavaju urušenu nadu. Mnogi su beznadni jer ih je srušila muka, tjelesna ili duhovna i strašno je pasti u vlastiti mrak. Čovjek iz tog mraka teško izlazi i zato mu je potreban uskrsli Krist da mu donese nadu jer život ima smisao", kazao je kardinal Puljić.

Odgovor je to, kako je poručio vrhbosanski nadbiskup, i na jačanje mržnje koja proizlazi iz toga da se ponekad vlastita vjera tumači napadima na drugu vjeru.

"Beznađe se može nadvladati samo snagom vjere koja svoje pouzdanje stavlja u Boga, ne u ovo ljudsko, kvarljivo, potkupljivo, kriminalno", kazao je Puljić.

Apsurdnim je nazvao to što se u suvremenom društvu više novaca ulaže u širenje zatvora umjesto u suzbijanje kriminala, jačanje morala i odgajanje čovjeka kao i to da zakoni štite čovjeka.

Bit Uskrsa stoga i ostaje u otkrivanju dimenzije istinskih vrednota, dostojanstva čovjeka i njegove zaštite i to ne nametanjem vjere nego zračenjem njene energije i ljubavi prema životu, poruka je kardinala Puljića koji je kazao i to kako će BiH biti blagoslovljena bude li u njoj više duha Božjega.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari