Stvoreni preduvjeti za prodaju UTTP Bigeste

Na 57.sjednici Vlade ŽZH raspravljalo se o Nacrtu Zakona o inspekcijama ŽZH koji bi trebao stvoriti uvjete za učinkovitije djelovanje županijskih inspekcija na teritoriju ŽZH.

Nacrt je usvojen s određenim izmjenama i proslijeđen u daljnju skupštinsku proceduru.

Predsjednik Vlade ŽZH dr. Zvonko Jurišić kazao je kako će usvajanje ovog Zakona u Skupštini zasigurno dovesti do izmjena i dopuna Zakona o državnim službenicima koji se trenutno nalazi na ocjeni ustavnosti na Ustavnom sudu F BiH.

Usvojena je početna bilanca stanja i pograma privatizacije u UTTP Bigesta Ljubuški od 2 095 000 KM, čime su se stvorili svi preduvjeti za raspisivanje natječaja za prodaju.

Usvojen je i Prijedlog Odluke o privremenom financiranju ŽZH za razdoblje siječanj – ožujak 2009. koji će biti u visini tromjesečnog prihoda 2008., odnosno 15 688 130 KM.

Donijeta je i Odluka o odobravanju plaćanja otpremnina bivšim djelatnicima OTP Lištica s.p.o. Široki Brijeg u ukupnom iznosu od 153 320, 48 KM. Otpremnina će ići za 125 radnika, s time da će radnicima koji imaju više od 20 godina radnog staža biti isplaćeno 1285, 26 KM, a onima do 20 godina 1136, 60 KM. Novac je osiguran od prodaje imovine u procesu privatizacije, s time da je jedan iskorišten za plaćanje obveza prema mirovinskom osiguranju a drugi dio za otpremnine. Isto tako dana je suglasnost o sklapanju ugovora o beskamatnom zajmu od 50 000 KM, između OTP Lištica (zajmodavatelja) i Agencije za privatizaciju ŽZH (zajmoprimatelja).

Iako je ova sjednica Vlade bila još u nepromjenjenom sastavu, Jurišić je kazao kako će se već ovih dana pristupiti razgovoru oko rekonstrukcije Vlade, te kako u narednoj rekonstruiranoj Vladi neće biti ministara iz NS RzB odnosno sadašnjeg ministra gospodarstva Žarka Karačića.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari