Stvoreni preduvjeti za prodaju UTTP Bigeste

Na 57.sjednici Vlade ŽZH raspravljalo se o Nacrtu Zakona o inspekcijama ŽZH koji bi trebao stvoriti uvjete za učinkovitije djelovanje županijskih inspekcija na teritoriju ŽZH.

Nacrt je usvojen s određenim izmjenama i proslijeđen u daljnju skupštinsku proceduru.

Predsjednik Vlade ŽZH dr. Zvonko Jurišić kazao je kako će usvajanje ovog Zakona u Skupštini zasigurno dovesti do izmjena i dopuna Zakona o državnim službenicima koji se trenutno nalazi na ocjeni ustavnosti na Ustavnom sudu F BiH.

Usvojena je početna bilanca stanja i pograma privatizacije u UTTP Bigesta Ljubuški od 2 095 000 KM, čime su se stvorili svi preduvjeti za raspisivanje natječaja za prodaju.

Usvojen je i Prijedlog Odluke o privremenom financiranju ŽZH za razdoblje siječanj – ožujak 2009. koji će biti u visini tromjesečnog prihoda 2008., odnosno 15 688 130 KM.

Donijeta je i Odluka o odobravanju plaćanja otpremnina bivšim djelatnicima OTP Lištica s.p.o. Široki Brijeg u ukupnom iznosu od 153 320, 48 KM. Otpremnina će ići za 125 radnika, s time da će radnicima koji imaju više od 20 godina radnog staža biti isplaćeno 1285, 26 KM, a onima do 20 godina 1136, 60 KM. Novac je osiguran od prodaje imovine u procesu privatizacije, s time da je jedan iskorišten za plaćanje obveza prema mirovinskom osiguranju a drugi dio za otpremnine. Isto tako dana je suglasnost o sklapanju ugovora o beskamatnom zajmu od 50 000 KM, između OTP Lištica (zajmodavatelja) i Agencije za privatizaciju ŽZH (zajmoprimatelja).

Iako je ova sjednica Vlade bila još u nepromjenjenom sastavu, Jurišić je kazao kako će se već ovih dana pristupiti razgovoru oko rekonstrukcije Vlade, te kako u narednoj rekonstruiranoj Vladi neće biti ministara iz NS RzB odnosno sadašnjeg ministra gospodarstva Žarka Karačića.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Operacija katanac Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nosite to odavde! Slobodan Milas
ljubuski.info
Povratak otpisanih Žena iz kužine

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari