Privatizacija hotela Bigeste

Vlada Zapadnohercegovačke županije usvojila je početnu bilancu stanja i programa privatizacije u hotelu Bigeste Ljubuški.

Državni kapital ovog poduzeća koji ide u privatizaciju iznosi 2,095.293 marke, a javni natječaj je otvoren i traje do kraja siječnja.

Izuzet dio imovine

Prema riječima Ante Markića, direktora Agencije za privatizaciju Zapadnohercegovačke županije već se u prošloj godini javilo nekoliko potencijalnih kupaca hotela Bigeste.

“Međutim, svi oni koji su se u prošloj godini interesirali za ovaj hotel nisu imali uvid u svu potrebnu dokumentaciju budući da nije bila izrađena bilanca poduzeća kao ni sam plan privatizacije”, kazao je Markić.

Dodaje kako je teško prognozirati u kojem razdoblju će se naći odgovarajući kupac za hotel Bigeste, te da se nada da će to biti u ovoj godini. Vlada Zapadnohercegovačke županije na jednoj od sjednica iz početne bilance hotela izuzela je dio imovine odnosno zemljište na kojem je Općina Ljubuški prije nekoliko godina napravila trg. Budući da hotel ima određenih dugovanja prema Općini Vlada ZHŽ-a će nastojati postići nagodbu s Općinom Ljubuški.

U privatizaciju i “Soko VIL”

Pored hotela Bigeste u privatizaciju bi uskoro trebala ići još neka poduzeća iz Ljubuškog. Naime u pripremi je i početna bilanca za poduzeće “Soko VIL”.

“Za Vodoprivredno poduzeće su već bila raspisana dva javna poziva i nitko se nije javio. Ostaje mogućnost povoljnije prodaje ili prodaje dijelova poduzeća”, kazao je Markić.

On je istaknuo da su od značajnijih tvrtki na prostoru Ljubuškog neprivatizirani ostali još poduzeće “Famos” koje je trenutačno u žalbenom postupku te “Tkaonica Ljubuški” gdje je u tijeku postupak raskida ugovora na sudu.

Marija Medić

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari