Šuškov bratić novi premijer ZHŽ !?

Eugen Šušak, savjetnik ravnatelja Kliničke bolnice Mostar i bivši glasnogovornik ove ustanove najizgledniji je kandidat HDZ BiH za premijera Zapadnohercegovačke županije, špekuliraju izvori bliski vrhu HDZ BiH.

Eugen Šušak, inače je bratić bivšeg ministra obrane Republike Hrvatske Gojka Šuška.

Ne bih želio ništa komentirati, kratko je za Pincom.info kazao Šušak, upitan može li potvrditi ili opovrgnuti šepkulacije o tome da mu je HDZ BiH ponudio mjesto premijera Zapadnohercegovačke županije.

Osim Šuška, navodno je HDZ BiH u dogovoru s ostalim zastupnicima koji bi činili novu parlamentarnu većinu već odredio imena novih ministara.

Hoće li 16. ovog mjeseca Skupština ZHŽ-a-a smijeniti postojeću vladu, koju čini kolacija HDZ-a 1990., HSP-a Đapić - Jurišić i Narodne stranke Radom za boljitak te izabrati novu - rekonstruranu vladu na osnovu koalicijskog sporazuma Ljubić-Jurišić, u kojoj ne bi bi participirala Lijanovićeva Narodna stranka, ili vladu koju bi predvodio Čovićev oporbeni HDZ BiH -ostaje za vidjeti.

Ni jedna ni druga strana nije posve sigurna u pobijedu. Podsjetimo 13 zastupnika među kojima su zastupnici HDZ-a BiH, neovisni zastupnici i tri zastupnika HDZ-a 1990., koji, čine nadpolovičnu većinu u skupštini ZHŽ-a, zatržaili su smjenu aktualne vlade na čijem je čelu Zvonko Jurišić.

Glasovi tih 13 zastupnika dostatni su za izbor nove vladu koju predloži HDZ-a BiH, no priklonili se, u međuvremenu samo jedan zastupnik drugoj strani Zapadnohercegovačkom županijom vladat će dvojac Ljubić- Jurišić.

Večernji list, novina izrazito naklonjena HDZ-u BIH koju kontrolira kum Dragan Čovića, Jozo Pavković, danas je čak izlicitirala imena ministara buduće vlade ŽHZ.

Što će se zapravo dogoditi na novoj sjednici Skupštine i hoće li na čelo ZHŽ Vlade zasjesti nećak mrtvog kralja Šuška, krvni nasljednik ,anonimac kojeg nije ni bilo na listama za zadnje županijske izbore to sam vrag zna.

U svakom slučaju vidan je pomak HDZ-a BIH ali u krivom smjeru. Shvatili su da se naprijed ne može sa potrošenim imenima. No umjesto potrošenih faca nude nam vladavinu Dinastije.

Nakon Kosače Šušci... ;)

Inače idolopoklonstvo karizmatskom rodu krvnih vođa izumrlo je prije nekoliko stoljeća u cijelom nizu civilizacija koje su bile pri kraju. Jesmo li to i mi došli do kraja? Hoće li prevladati stanje uma širokobriškog HDZBIH koji očito ne može trpjeti da Široki ne kontrolira županiju.

pincom.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari