Ljubušak Petar Puljić dobitnik "Etničke poslovne nagrade" u Australiji za 2011.

ljubuski.info

Petar Puljić jedan je od najuspješnijih poslovnih Hrvata i useljenika u Australiju uopće. To potvrđuje i nagrada Ethnic Business Award/Etnička poslovna nagrada za 2011. godinu. Zapravo, Petar je primio dvije istoimene nagrade, jednu u državi Queensland (Brisbane, 21. rujna 2011.) i drugo u Sydneyu (7. studenog 2011.) za cijelu Australiju.

U Australiju je doselilo naroda sa svih strana svijeta i mnogi od doseljenika su, svojim radom i požrtvovnošću, postali uspješni u raznim poslovima i time puno doprinijeli brzom napretku ove multietničke države. Da bi se prepoznalo najuspješnije među toliko etničkih skupina, godine 1988. utemeljena je nagrada Ethnic Business Awards i dodijeljuje se krajem svake godine, uz prigonu svečanost, dodijelu trofeja i simboličnu novčanu nagradu.

Za prošlogodišnju nagradu bilo je nominirano 700 biznismena koji potječu iz 50 etničkih skupina, a Petar Puljić je bio pobjednik. Na svečanoj dodijeli u Sydneyu, u "Four Season Hotelu", bili su prisutni ne samo biznismeni, nego i predstavnici Vlade, Senata i raznih veleposlanstva, a raspored te večeri vodila je poznata Tracy Spicer s TV postaje Sky News. Među uzvanicima bili su i Vicencije Biuk, Veleposlanik Republike Hrvatske u Canberri, sa suprugom i Marijana Piskulić, Generalna konzulica RH u Sydneyu. Koliko čitam ova svečana večer i dodijela biznis nagrade prikazana je na tv ekranima u 32 države, a koliko znam nitko u hrvatskim medijima nije to ni zamjetio. Ako je, onda je valjda smatrao ne važnim što tako lijepu nagradu prima "tamo neki Hrvat iz dijaspore".

Samo da napomenemo, Petar Puljić je rođen 1948. u Vašarovićima, kod Ljubuškog. U Australiju je dospio 1968., a djevojka Zdravka Vukojević mu se pridružila 1970. i uskoro po njezinu dolasku sklopili su brak. U sretnoj obitelji rodila su se četiri sina: Vlatko, Branko, Anthony i Adrian. Puljići su u početku živjeli i radili u Sydneyu, a zatim su preselili u državu Queensland.

Petar se bavio građevinarstvom i imao tvrtku visokogradnje u gradu Gold Coast. Zatim je obitelj razvila vrlo uspješan biznis modernih naselja (Living Gems Resorts) za umirovljene osobe s najmodernijim potrebštinama za ugodno življenje. Sinovi su završili visoke škole i trojica od njih s ocem rade i grade još bolju gospodarsku budućnost sebi i društvu u kojemu žive.

Obitelj Puljić se uvjek isticala i ističe u društvenom radu u hrvatskoj zajednici u Australiji, a nije zaboravila ni na svoju rodnu grudu, posebice rodne Vašaroviće i Ljubuški.

Uz trofej, Petar je primio i deset tisuća dolara koje je odmah dao zakladi za suzbijanje raka.

Čestitamo Petru i cijeloj obitelji Puljić na uspjesima i nagradi!

Ante Čuvalo

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari