Udruga pčelara - 40 prvih godina

Osamdeset članova Udruge pčelara Kadulja iz Ljubuškog bilo je nazočno na jučerašnjoj redovnoj godišnjoj skupštini. Pčelari su uz redovnu skupštinu, osmu od obnove rada Udruge, proslavili i četrdeset godina djelovanja iste.

Događaju su, uz brojne predstavnike pčelarskih organizacija iz naše zemlje i Hrvatske, predstavnike međunarodnih organizacija koje pomažu rad ovakvih i sličnih udruga, nazočili i nositelji županijske vlasti, predsjednik Vlade Zvonko Jurišić te ministri Vjekoslav Bakula, Ivica Gašpar i Vjekoslav Čamber. Obraćajući se nazočnima, predsjednik Vlade Zvonko Jurišić obećao je apsolutnu potporu.

"Korektna suradnja i pomoć na dobrobit pčelara i svih koji se bave proizvodnjom naša je zadaća, jer želimo biti partneri u rješavanju problema", kazao je Jurišić.

Čuvši za inicijativu edukacije pčelara, Jurišić je obećao plaćati pola školarine koja će iznositi 600 maraka za 40 pčelara koliko će ih škola primati. Edukacija pčelara, točnije jednogodišnje školovanje, provodit će se uz pomoć agronomskih fakulteta iz Zagreba i Mostara.

Predsjednik Udruge pčelara Robert Bilić, koji je na održanoj skupštini zadržao mjesto predsjednika i u sljedećem mandatu, predstavio je nazočnima godišnje izvješće, osvrnuvši se na prethodnu godinu koja je za pčelare bila dosta uspješna i, naravno, iznio daljnje ciljeve u radu i djelovanju Udruge.

"U protekloj godini održana su razna predavanja za pčelare, studijska putovanja, sajmovi, manifestacije i slično, osnovani savez i zadruga pčelara. A najvažniji korak za sve svakako je zemljopisna zaštita podrijetla meda i pčelinjih proizvoda. U budućnosti želimo nastaviti istim i još boljim tempom radi što bolje zaštite i prezentacije naše kvalitete", kazao je Bilić.

Udruga Kadulja jučer je također dodijelila Zlatne plakete za doprinos razvoju pčelarstva svojim najstarijim članovima i onima koji su imali udjela u radu i organizaciji Udruge.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari