Kriju se podaci o obavezama hotela Bigeste

Zvonko Jurišić, premijer Vlade Zapadnohercegovačke županije, održao je sastanak s ravnateljem Agencije za privatizaciju Antom Markićem, v. d. direktoricom hotela Bigeste Zrinkom Čuvalo, te direktoricom društva za reviziju REVIVA d.o.o Ivankom Brkić, na kojem se razgovaralo o privatizaciji tog ljubuškog hotela.

Na sastanku je rečeno kako je početna bilanca hotela Bigeste dovedena u predzavršnu fazu, te da je procijenjena vrijednost imovine koja će ići u bilancu 3,860.000 maraka. Međutim, iz početne bilance je izuzet dio zemljišta koje pripada hotelu Bigeste, a na kojem je Općina Ljubuški prije nekoliko godina napravila trg.

Sud taji podatke o parnicama

Među onima koji potražuju novac od hotela je i sama Općina Ljubuški.

“Vrijednost zemljišta koji je uzela Općina je oko 170.000 maraka, a potraživanja Općine od hotela su nešto više od 300.000 maraka, tako da ćemo se probati dogovoriti da ide jedan za jedan”, kazala je Brkić.

Predsjednik Vlade ZHŽ-a Zvonko Jurišić je kazao kako je zaključak da se izuzme dio zemljišta iz početne bilance.

“Nije nam namjera tužiti Općinu, nego da se probamo dogovoriti”, kazao je Jurišić, dodajući da će Vlada, ukoliko ne dođe do dogovora, ipak tužiti Općinu Ljubuški.

Ivanka Brkić je upozorila i na nemogućnost dobivanja potrebnih informacija o parnicama koje se vode protiv hotela, odnosno oglušivanje Općinskog suda na upite od sadašnje Uprave hotela. Istaknula je da još uvijek nisu utvrđene sve obveze ovog hotela prema dobavljačima.

“Važno je da hotel nema bankarskih kredita. Što se tiče dobavljača, puno njih se još uvijek nije javilo, premda vjerojatno imaju pravomoćna rješenja”, kazala je Brkić.

Pitanje starog hotela

Osvrnuli su se i na prostor starog hotela koji pripada hotelu.

“Prvi kat su prostori koje još uvijek koriste izbjeglice, dok su na drugom katu stanovi koje su pojedine tvrtke dodjeljivale svojim zaposlenicima za stanovanje”, kazao je Anto Markić.

Dodaje kako će načelnik općine morati riješiti pitanje dviju obitelji koje žive u starom hotelu. Također je odlučeno da se zbog bespotrebnog daljnjeg nagomilavanja troškova struje odjavi svih šest brojila. Razmatralo se i pitanje djelatnika ovog hotela. Rečeno je da se 15 njih odazvalo na posao, dok će ostalim biti uplaćene otpremnine. Također im je priznat i staž do 5. svibnja 2000.

Jurišić je preporučio da se bivšim zaposlenicima, ukoliko postoje sredstva, isplate otpremnine.

Marija Medić [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari