Rješava se status nezaposlenih branitelja ZHŽ-a

Ministarstvo za pitanja branitelja Zapadnohercegovačke županije u idućoj godini planira osnivanje zadruga koje bi pomogle pri zapošljavanju braniteljske populacije.

Viktor Kvesić, županijski ministar za pitanja branitelja, kaže da su prilikom posjeta ovakvim udrugama u Splitsko-dalmatinskoj županiji vidjeli da ovaj model zapošljavanja branitelja dobro funkcionira.

Dodjela stanova do Uskrsa

Kvesić ističe da će u proračunu za iduću godinu nastojati izdvojiti sredstva za pilot-projekt, kako bi ovaj model prenijeli na ZHŽ. Radi se o zadrugama koje se bave uzgojem ljekovitog bilja, proizvodnjom meda, proizvodnjom ljekovitih likera itd. Kvesić kaže kako dosad nije bilo dovoljno poticaja kojima bi se riješilo pitanje nezaposlenosti branitelja. Resorno ministarstvo također u idućoj godini planira dodijeliti 70 stanova razvojačenim braniteljima i obiteljima poginulih branitelja.

“Do Uskrsa planiramo dodijeliti 20 stanova u Širokom Brijegu, 18 u Posušju, te po 16 stanova u Grudama i Ljubuškom”, kazao je Kvesić. Naglašava i kako će iz proračuna za iduću godinu biti izdvojena sredstva za izgradnju četiri stana u Posušju.

Zgrada u Ljubuškom davno završena

“Zgrada u Ljubuškom je završena davno, međutim, stanovi još nisu useljeni iz razloga što je proces donošenja pravilnika o dodjeli stanova bio jako dug, te su pri sastavljanju istoga uvaženi svi zahtjevi udruga”, kazao je Kvesić.

Daljnja izgradnja stambenih objekata u ovoj županiji pored sredstava koje će izdvojiti samo ministarstvo, ovisi i o pomoći FBiH, kao i Hrvatske.

Marija Medić [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari