Obilježili Novu godinu skokovima s Tegaševca

ljubuski.info

Gledati ili sudjelovati u skokovima u vodu i nije nešto što će privući veliku pozornost, jer reći će mnogi kako je to nešto što se može svakodnevno vidjeti u ljetnim pa i ranim jesenjim danima.

Pet minuta slave

Dvojica mladića, obojica iz Ljubuškog, novu godinu su odlučila proslaviti na poseban način, i to ni manje ni više već kupanjem na Tegaševcu, kupalištu pored Ljubuškog, na kojem njih dvojica, ali i većina ljubuškog stanovništva, traže spas u vrućim ljetnim danima. Akteri priče su Josip Bilić (27) i Ivan Milas (19), koji se nisu dugo premišljali hoće li ili neće ući u vodu, a potporu s kopna davali su im prijatelji, koji očito nisu bili dovoljno hrabri da bi se priključili ovom činu.

 

Kako je kazao Josip Bilić, cijela zamisao potekla je od jednog njihovog prijatelja.
"Kazao nam je da bi, budući da smo cijelo ljeto na Tegaševcu, bio red organizirati i novogodišnje kupanje. Prozvao me je dobrim duhom Tegaševca, jer doista sam tamo svaki dan preko ljeta i ovo mjesto ima posebno mjesto u mom srcu. Prijateljeva ideja mi se činila dosta primamljiva i sve sam više počeo razmišljati o njoj. Na Silvestrovo sam poslao poruku Ivanu da sutra idemo na kupanje i tako smo i učinili", kazao je Josip, dodajući kako su imali dogovor s još jednim prijateljem, ali je isti odustao zbog burnog provoda u najluđoj noći. Isti provod je držao i njih još zagrijanima, tako da nisu imali posebnih priprema za ulazak u vodu u kojoj su bili nešto duže od pet minuta.

Dogodine više kupača

Na pitanje kakvi su bili komentari nakon tog zaista hrabrog podviga, Bilić kaže kako im je većina čestitala na hrabrosti te su mnogi najavili svoj dolazak za iduću Novu godinu.

"Nije nam bio cilj dokazivati se ili nešto tako. Jednostavno smo htjeli započeti nešto što će, nadamo se, postati tradicija. Već sada imamo prijatelja koji su nam rekli kako iduće godine idu s nama u vodu, ali potporu imamo i od onih koji su se najavili za dolazak, ali samo kao potpora, odnosno publika", priča Josip, inače apsolvent Građevinskog fakulteta u Zagrebu, dok je Ivan student mostarskog Sveučilišta i rukometaš.

Glavno pitanje koje će, vjerujemo, mnogi postaviti jest je li bilo hladno. Josip kaže kako je hladnije bilo stajati vani na suhom nego u vodi, budući da je temperatura zraka bila negdje oko deset stupnjeva dok je voda bila mnogo hladnija. Kolika je temperatura vode točno bila, ne znamo, ali će vjerojatno dovoljan podatak biti da voda u ljetnim mjesecima ne prelazi skalu od 18 stupnjeva.

Zorica Volarević | Dnevni list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari