Divlja odlagališta pored magistrale Grude - Ljubuški

Zapadnohercegovačka županija s problemom sanitarnog odlagališta smeća godinama muku muči. Na magistralnoj cesti Grude - Ljubuški ''smiješe'' se hrpe smeća nabacane uz tu istu prometnicu.

Općinske vlasti često naglašavaju potrebu rješavanja ovog problema, ali malo tko je spreman zasukati rukave i očistiti divlje deponije koje krase magistralne prometnice, ali i ostale dijelove ove županije.

Ekološka udruga

Za razliku od praznih obećanja, Udruga za unaprjeđenje života i zaštitu okoliša ''Eko-Vrisak'' iz Ljubuškog željela je sama očistiti 16 lokacija na kojima se nalaze divlja odlagališta smeća, ali problem je dobiti suglasnost za uklanjanje postojećeg otpada. Kao obrazloženje nemogućnosti davanja suglasnosti navodi se kako njihova udruga nije stručno i tehnički opremljena za obavljanje potrebnih radnji oko saniranja lokacija na kojima se otpad nalazi, odnosno nije stručno osposobljena za uklanjanje smeća.

Dobra volja nije dovoljna

Tako se ovim mladim entuzijastima predlaže da sklope ugovor o izvođenju radova s tvrtkom osposobljenom za te radove čime bi se predviđene aktivnosti obavile stručno i kvalitetno i na zakonom propisan način. Napominjemo, članovi Udruge su samo željeli, vlastitim rukama i sredstvima, očistiti divlje deponije. Na kraju proizlazi i da kad netko ima dobru volju i želju sanirati divlja odlagališta danas, u tome ga se onemogući nebuloznim obrazloženjima i dopisima. Da nije tragično bilo bi vrlo smiješno.

Gorana Jelavić

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari