Devet godina od smrti hrvatskog predsjednika

ljubuski.info

Dr. Franjo Tuđman hrvatski državnik, političar i povjesničar (Veliko Trgovište, 14. V 1922. - Zagreb, 10. XII 1999.). Predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman ostvario je ponovnu uspostavu suverene i demokratske hrvatske države.

Hrvatski narod, koji je desetljećima bio rob totalitarnoga komunističkog i jugoslavenskog, odnosno velikosrpskog terora, prvi put pod vodstvom dr. Franje Tuđmana uspio se ujediniti i ostvariti svoj vjekovni san.

Njegov program pomirbe zavađenoga hrvatstva bio je, i jest, izlaz iz svih povijesnih nedaća i poteškoća. Postavljajući stvaranje države kao najviši cilj, otklonio je ideološke razlike u domovini i omogućio ujedinjavanje domovinske i iseljene Hrvatske.

Nakon proglašenja suverene i samostalne Republike Hrvatske počinje i velikosrpska vojna agresija na Hrvatsku. Predsjednik Tuđman uspio je nakon mukotrpnoga političkog i diplomatskog pregovaranja izboriti međunarodno priznanje 15. siječnja 1992. Vodio je pobjednički domovinski rat, koji je 1995. završen vojno-redarstvenom akcijom "Oluja", ali i zajedničkim akcijama "Maestral" i "Južni potez". Mirnom reintegracijom hrvatskog Podunavlja 1997. Hrvatska je pod njegovim vodstvom postala cjelovita i slobodna.

"Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što" bilo je temeljno načelo i životni put utemeljitelja suverene hrvatske države dr. Franje Tuđmana.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari