Cilj popraviti dojam iz prvog ogleda

ljubuski.info

Nakon uvjerljivog poraza u njemačkom gradu Dessau od Magdeburga (48:24), rukometaši Izviđača će u okviru uzvrata 3. kola Kupa EHF nastojati na svom parketu dvorane u Ljubuškom popraviti dojmove iz utakmice koja predstavlja i najteži poraz od postojanja kluba. Bez obzira na rezultat prvog meča protivnik kao Magdeburg svakako je mamac za ljubušku publiku koja će večeras (19 sati) imati priliku gledati velikana Bundeslige.

"Pojačano smo radili u posljednjem tjednu i pokušat ćemo popraviti sliku i dojmove iz Njemačke, jer taj rezultat nije realan odnos snaga dviju momčadi", kaže kapetan Izviđača Marko Matić. Sličnih dojmova su i u protivniku, čiji članovi su iznenađeni slabom izvedbom Izviđača. Govorio je o tome posljednjih dana i naš reprezentativac Damir Doborac, ali i trener njemačkog kluba, Frank Carstens.

"Bili smo pod dojmom kluba kakav je Magdeburg. Nedostajalo je i borbenosti kakvu moramo pokazati u uzvratu. Slično nam se događalo i u utakmicama SEHA lige", napominje Matić.

Razlika u kvaliteti dvije momčadi je nedvojbena, međutim na Skautima je večeras šansa da se predstave u najboljem mogućem izdanju i tako dobiju ukupnu sliku koliko su blizu jednog od članova najbolje rukometne lige na svijetu.

"Sportski je nadati se da možemo iznenaditi i pobijediti. Bez obzira o kojem se protivniku radi, pokazali smo prošle sezone protiv San Antonia da na domaćem terenu možemo sa svakim igrati. Očekujemo praznik za ljubitelje rukometa, jer se radi o zaista atraktivnom protivniku prepunom rukometnih zvijezda", kazao je Matić.

Izuzev Josipa Ereša koji je duže vrijeme izvan konkurencije zbog ozljede, svi ostali igrači su na dispoziciji treneru Zdenku Grbavcu.

Nakon utakmice s Magdeburgom Skauti će ponovno imati dosta nezgodan raspored, jer ih u utorak očekuje gostovanje Sutjesci u Nikšiću, a već u četvrtak u Ljubuški stiže skopski Metalurg. Tjedan kasnije Izviđač će ugostiti Metaloplastiku i gostovati Nexeu, nakon čega slijedi stanka.

Ersan Bijedić | Dnevni list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari