Poljodjelci ZH Županije: "Pogoduje se lobijima..."

ljubuski.info

Poljodjelci u ZH županiji izrazili su javno svoje nezadovoljstvo odnosom županijske Vlade prema njima, kad je riječ o poticajima, i najavili prosvjed.

U Ljubuškom je održan sastanak predstavnika poljoprivrednika u Županiji, okupljenih u koordinaciji poljoprivrednih udruga, na kojem su analizirali nastalo stanje, donijeli zaključke i o tome izdali priopćenje za javnost.

Ovim putem koordinacija poljoprivrednih udruga iskazuje svoje nezadovoljstvo ovogodišnjim Programom utroška sredstava u primarnoj poljoprivrednoj i prehrambenoj proizvodnji, usvojenim na sjednici Vlade ZHŽ 1. prosinca 2008. godine, kao i davanjem suglasnosti na predloženi naputak za ostvarenje novčanih potpora u primarnoj i prehrambenoj proizvodnji predloženog od strane ministra gospodarstva ZHŽ. Programom kao i naputkom nisu zadovoljeni ni minimalni zahtjevi poljoprivrednika u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, te su ostali uskraćeni za poticaje za proizvodnju povrća usprkos dogovoru koordinacije poljoprivrednih udruga s predsjednikom Vlade ZHŽ i resornim ministrom. Navedenim programom i naputkom opet se pogoduje određenim lobijima u prehrambenoj industriji, ignorirajući poljoprivredne proizvođače u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Smatramo navedeni program i naputak skandaloznim i krajnje neprihvatljivim, te ukoliko se u međuvremenu ne iznađe prihvatljivo rješenje u pregovorima s mjerodavnima, najavljujemo mirni prosvjed kao izraz nezadovoljstva poljoprivrednika ZHŽ pred zgradom vlade ZHŽ u Širokom Brijegu, u srijedu 10. prosinca s početkom u devet sati, zaključili su i najavili poljodjelci.

Ivan Kaleb [ Večernji list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari