Pehar: Hrvatima u svijetu i Bosni i Hercegovini!

Vi ste nesagledivo mnogo pomogli stvaranje neovisne Republike Hrvatske i njenu obranu. Nakon toga su vas u Republici Hrvatskoj ili zaboravili ili manje-više ignorirali. Trebamo to promijeniti.

U vama je ogroman potencijal, ogromno znanje, ogromno ljudsko i političko iskustvo na koje se dosadašnje vlasti u Republici Hrvatskoj nisu znale osloniti. Trebamo to promijeniti.

Hrvati u Bosni i Hercegovini nalaze se u teškom političkom i ustavno-pravnom položaju. Moramo to promijeniti.

Hrvati u Bosni i Hercegovini žele se, i moraju, osloniti prije svega na same sebe kako bi obranili svoje nacionalno i političko dostojanstvo. Mi tu želju i nužnost prihvaćamo. Mi tu želju i nužnost predstavljamo. Mi sami djelujemo za sebe, zbog sebe i svojih, ne vrijeđajući niti ponižavajući ikoga.

No, Hrvatima u Bosni i Hercegovini potrebni su i saveznici i partneri koji će nas uvažavati i djelovati u duhu zajedničkog, općeg dobra, na temelju jednakosti, jednakopravnosti i uzajamnog poštovanja.

Nijedan narod, u kojemu pojedine grupe ili pojedinci bivaju zapostavljenima ili žrtvovanima zbog uskoga interesa nekih drugih grupa ili pojedinaca, ne može sačuvati status i dostojanstvo koje kao narod zaslužuje. Mi smo oni koji to već mijenjaju.

Zbog toga, polažemo naše nade u vašu podršku na izborima za Sabor Republike Hrvatske.

Glasujte za Listu broj 15 (Stranka hrvatskog zajedništva) u Jedanaestoj Izbornoj Jedinici!


Mi za razliku od HDZ-ova, čitamo knjige!

Poslušajte i zvučni zapis razgovora kojega je Pehar dao za Radio Plus:

[swf file="http://www.plus-radio.info/razgovorpehar22112011.mp3" image="/radio_plus_logo.jpg" params="width=460&&height=150"]

Dr Dražen Pehar (Facebook grupa MI SAMI)

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari