Tiskan kalendar za 2012. - dragocjeni dokument jednog prohujalog vremena

Art galeri LJ - Ljubuški tiskala je i u prodaju pustila zidni kalendar za 2012. godinu. Kalendar su osmislili i grafički dizajnirali Ana i Zlatan Lukenda.

Zaista lijepo oblikovan kalendar ujedno je i podsjetnik na prošla vremena, ali i svjedočanstvo hoda kroz vrijeme Ljubuškog i njegove okolice u posljednje 124 godine. Naime, u kalendaru se nalazi 12 panoramskih fotografija iz sadašnjeg vremena Ljubuškog i njegovih znamenitosti i 48 fotografija – razglednica iz prošlosti našega grada koje najzornije svjedoče o životu ljudi na ovim prostorima.

Tako imamo fotografiju s otvaranja Kotarske zgrade iz 1887. godine, samostan sv. Ante iz 1905., crkvu sv. Kate iz 1905., Duhansku upravu iz 1903., raskrižje u Ljubuškom iz 1916., tvrđavu hercega Stjepana iz 1924., Kapetanovićev dvorac iz 1904., stari pazar iz 1916., itd. Te fotografije na najrječitiji način kazuju kako se nekada živjelo, odijevalo, stanovalo, trgovalo i dragocjeni su dokument jednog prohujalog vremena.

Isto tako su ukratko opisani i povijesni događaji, izvori i dokumenti vezani za prošlost Ljubuškog koji svjedoče o kontinuitetu života na ovim prostorima, o teškom i tegobnom životu ljudi, ali i o njihovoj neuništivosti, radostima, druženjima, hodu prema boljem, ljepšem, humanijem življenju.

prelistajte

Zaista lijepo oblikovan kalendar će zasigurno biti ugodan poklon za nadolazeću novu godinu i krasit će brojne urede, poslovne prostore kao i domove Ljubušaka kao i domove mnogobrojnih prijatelja Ljubuškog.

Prelistajte Kalendar Ljubuški 2012..

Ukoliko ste zainteresirani za kupovinu kalendara, mozete kontaktirati ART Gallery LJ:

  • mail: artgalerilj [at] gmail.com
  • telefon: +387 63 320 524
prof. Mate Grbavac

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari