Počelo je počelo: petarde, žabice, rakete ...

U Ljubuškom je uporaba pirotehničkih sredstava, koja svake godine obilježe nadolazeće blagdane, već uzela maha.

Damir Čutura, glasnogovornik MUP-a Zapadnohercegovačke županije je kazao kako je policija svjesna te problematike zbog čega će pojačati nadgledanje javnog reda i mira i nastojati spriječiti zlouporabu pirotehničkih sredstava.

“Poduzet ćemo sve potrebne mjere kako bi se ta zlouporaba svela na minimum”, kazao nam je Čutura.

Spriječiti eskalaciju problema

Kako bi spriječili eskalaciju problema MUP će uspostaviti kontakt s inspekcijskim službama. “Ovim prilikom apeliramo i molimo roditelje i starije da ne potiču i prešutno odobravaju korištenje tih sredstava”, naglasio je Čutura dodajući da se pirotehnička sredstva dijele u četiri razreda.

“Prvi razred su bombice, konfeti bengalske šibice i slično i mogu se prodavati u prodavaonicama i kioscima. U drugi razred spadaju petarde, baklje, rakete i slično i ova sredstva se mogu prodavati samo u prodavaonicama oružja i streljiva osobama starijim od 18 godina i to u vremenu od 27. prosinca do 1. siječnja. Ova sredstva mogu rabiti mlađe osobe samo uz nadzor roditelja, tj. starijih osoba. Uporaba pirotehničkih sredstava zabranjena je u zatvorenim prostorima i prostorima gdje se okuplja veći broj osoba. Nabavka i prodaja pirotehnika trećeg i četvrtog razreda dozvoljena je samo pravnim i fizičkim osobama koje imaju nabavnu dozvolu izdanu od policijske postaje”, istaknuo je Čutura.

Zabilježene ozljede

U Domu zdravlja Ljubuški prošle godine su evidentirane dvije lakše ozljede, a radilo se o ozljedama kod djece od 9 i 12 godina. Ravnateljica Doma zdravlja Ljubuški Iva Bubalo apelirala je na roditelje i starije osobe da ne podržavaju djecu u uporabi pirotehničkih sredstava,da ne bi došlo do ozbiljnih ozljeda.

Dolores Kordić - D. List

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari