Uspješna policijska akcija u Hrašljanima

Policijski službenici PU Ljubuški i MUP-a Županije Zapadnohercegovačke jučer su izvršili pretragu obiteljske kuće i okućnice Ž. S.-a (35) iz Hrašljana, kojom prilikom su privremeno oduzeli pet skupocjenih motornih vozila za koja postoje operativna saznanja da potječu iz kaznenih djela teške krađe.

Pretraga obiteljske kuće i okućnice Ž. S.-a izvršena je temeljem naredbe suca za prethodni postupak Općinskog suda u Ljubuškom, a uslijedila je nakon preksinoćne uspješne akcije u kojoj je privremeno oduzeto motorno vozilo marke SsangYong, tip Rexton, za koje postoje operativna saznanja da potječe iz teške krađe.

Temeljemem operativnih saznanja da će na područje Ljubuškog biti dovezeno skupocjeno motorno vozilo koje potječe iz teške krađe prekjučer su djelatnici PU Ljubuški pojačano nadzirali prometnice. Preksinoć oko 20:40 h, na magistralnoj cesti M6, u mjestu Grabovo Vrilo, u prometu je zatečeno motorno vozilo marke Mercedes, HR registarskih oznaka, kojim je šlepano motorno vozilo marke SsangYong, tip Rexton, njemačkih registarskih oznaka, za koje postoje saznanja da potječe iz teške krađe. Motornim vozilom marke Mercedes upravljao je T. I. (42) , a motornim vozilom marke SsangYong, tip Rexton, upravljao je Ž. S. (35), oba s prebivalištem u mjestu Hrašljani, općina Ljubuški.

ljubuski.info

Navedene osobe lišene su slobode i nad njima je izvršena kriminalistička obrada nakon čega su pušteni na slobodu, navedena vozila (Mercedes i SsangYong) privremeno su oduzeta, a temeljem naloga za pretragu obiteljske kuće i okućnice Ž. S.-a (35) izvršena je pretraga kojom prilikom su pronađena i privremeno oduzeta slijedeća motorna vozila:

  1. Audi A6, bez motora, za koje je izvršenim provjerama utvrđeno da potječe iz teške krađe, počinjene u Sarajevu a prijavljene 21. srpnja o. g.,
  2. Audi A6, bez motora,
  3. Mercedes CL 500,
  4. Nissan,
  5. Renault tip Valsatis.

U tijeku su provjere podrijetla svih navedenih vozila, osim vozila čije podrijetlo je već utvrđeno.

Nakon što u cijelosti dokumentiramo počinjena kaznena djela Županijskom tužiteljstvu će biti podnešeno odgovarajuće izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv kazneno dogovorne osobe ili osoba.

MUP ŽZH

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari